Hewlett-Packard dropper PricewaterhouseCoopers

Det amerikanske IT-selskapet Hewlett-Packard, med Carly Fiorina i spissen, dropper samtalene med PricewaterhouseCoopers om kjøp av selskapets konsulentvirsksomhet.

Hewlett-Packard (HP) ville satse mer på myke verdier- mennesker. Ved å satse på konsulenttjenester ville selskapet satse på å bli en total tjenesteleverandør.

Da det ble klart at PricewaterhouseCoopers konsulentavdeling var til salgs, slo selskapet til. HP ville kjøpe konsulentene med en prislapp på 18 milliarder dollar, 166 milliarder norske kroner.

Men selskapene lyktes ikke å komme til en enighet om avtalen. Amerikanske medier har i lang tid spådd at avtalen var på vei til å dø da HP ville betale noen milliarder mindre for konsulentselskapet.

Ifølge telegrambyrået Reuters sier HP at de to selskapene ikke nådde en tilfredstillende avtale samt at avtale-havariet skyldes tilstanden i kapitalmarkedet.
Carly Fiorina, styreleder og toppsjef i HP, sier at selskapet nå skal satse på å bygge sin konsulentavdeling organisk, samtidig som man skal gjøre oppkjøp - hvis det dukker opp interessante muligheter.


PricewaterhouseCoopers besluttet for ett år tilbake å skille konsulentdelen fra resten av selskapet, og siden den gang har selskapet vært til salgs. Når HP-handelen nå går i vasken innebærer det ikke at selskapet ikke er i en håpløs situasjon. Ifølge det amerikanske magasinet Red Herring skal Sun Microsystem være interessert i å ha taket i en oppegående og internasjonal konsulentavdeling.

Et tredje alternativ er at konsulentselskapet rett og slett satser for seg selv og går på børs.

Administrerende direktør for PricewaterhouseCoopers i Norge, Petter Kleppe, vil ikke kommentere opplysningene om HP-bruddet for digitoday.no.

- Det kom akkurat inn på radaren nå. Vi kommer tilbake med kommentarer, sier Kleppe til digitoday.no.

Les mer om: