Hewlett-Packard våkner etter lang dvale

Etter lengre tid uten vekst og hard kamp mot Sun, IBM, og Compaq, har situasjonen bedret seg for it-kjempen Hewlett-Packard.

Etter lengre tid uten vekst og hard kamp mot Sun, IBM, og Compaq, har situasjonen bedret seg for it-kjempen Hewlett-Packard.

Den gamle it-giganten Hewlett-Packard har de siste årene slitt i motbakke og stått stille der konkurrentene har vokst i rekordtempo. Det var derfor en lykkelig Carly Fiorina, nyansatt toppsjef, som kunne legge frem pene veksttall i går.

HP omsatte for 89 milliarder kroner i kvartalet som ble avsluttet 31. oktober. Dette er en vekst på 10 prosent fra samme kvartal i fjor, noe som er bedre enn IBM (5,2 prosent) men svakere enn Sun (25 prosent).
Om Suns triumfer og IBMs problemer:

HP satt igjen med et resultat før skatt på nesten seks milliarder kroner, en vekst på syv prosent fra i fjor. Disse tallene inkluderer ikke HPs salg av måleutstyr som selskapet har skilt ut i et eget selskap under navnet Aglient. Tallene hadde vært bedre uten Aglient - for fisjonen har kostet HP dyrt, skriver Wall Street Journal.


De hyggelige tallene overrasker finansmarkedet fordi HP tidligere har antydet svake tall. Tallene fra i går viser også at HP har sluppet billig unna de store år 2000-problemene. Blant annet sliter IBM med at kundene utsetter innkjøpene til over nyttårsaften. Tidligere varslet HP også om problemer etter jordskjelvet på Taiwan, men dette ser altså ikke ut til å ha slått ut så tungt.

HP offentliggjorde ikke noen tall for de forskjellige divisjonene sine, men sier salget av skrivere går bra. Selskapet tjener også gode penger på PC-salget i motsetning til IBM.

Her i Norge er HP en svært sterk aktør, mens Sun er forholdsmessig mindre til stede enn i andre land, sier bransjefolk digi.no har snakket med.

Til toppen