Hewlett scorer to mot Fiorina

Fusjonskrigen mellom arvingen Walter Hewlett og HP-sjef Carly Fiorina bølger frem og tilbake. I går vant Hewlett to nye runder.

Fusjonskrigen mellom arvingen Walter Hewlett og HP-sjef Carly Fiorina bølger frem og tilbake. I går vant Hewlett to nye runder.

HP-sjef Carly Fiorina og Walter Hewlett leder hver sin side i kampen om IT-bransjens største oppkjøp. Om HP kjøper Compaq eller ei avgjøres 19. mars. Men Hewlett kjemper mot oddsene - i USA kreves det bare simpelt flertall, ikke 2/3 flertall for å få klubbet et generalforsamlingsvedtak. Onsdag tok Fiorina en viktig delseier da det mektige finansrådgivningsselskapet ISS ga alle sine kunder råd om å stemme ja til fusjonen.


Men i går var det Hewletts tur til å slå tilbake.

Han har leid inn markedsforskningsavdelingen til IT-forlaget Ziff Davis for å gjøre en undersøkelse blant kundene til HP og Compaq. I undersøkelsen sier over 1000 kunder at de vil flytte deler av sine innkjøp til andre leverandører hvis de to selskapene fusjonerer. Særlig IBM, Dell og EMC vil tjene på fusjonen, hevder undersøkelsen. Men Ziff-Davis peker på at HP og Compaq ikke kan fortelle kundene om planene sine, mens konkurrentene lover alt de kan for å lokke kundene over.

Seier nummer to for Hewlett kom i går da kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's nedjusterte kredittvurderingen på HPs gjeld på grunn av "basisrisiko med et oppkjøp på denne størrelsen".

HPs balanse er sunn, sier byrået, men IT-bransjen endrer seg fort og slike store oppkjøp er risikofylte.

Til toppen