Hindrer iPad fra å lekke følsom informasjon

En ny Symantec-løsning overvåker og verner om følsomme data på nettbrett.

Skjermbilde fra Symantec DLP for iPad: Noen har prøvd å sende Joe Userdip vernet informasjon over Facebook. I stedet for informasjonen, får han en varsel generert av DLP-løsningen.
Skjermbilde fra Symantec DLP for iPad: Noen har prøvd å sende Joe Userdip vernet informasjon over Facebook. I stedet for informasjonen, får han en varsel generert av DLP-løsningen.
24. okt. 2011 - 15:09

Symantec har lansert det de mener er «den første omfattende løsning» mot datalekkasje fra nettbrett: Symantec Data Loss Prevention for Tablet.

Løsningen kommer først for Apple iPad.

Hensikten er å gi bedrifter og organisasjoner muligheten til å hindre at nettbrett brukes bevisst eller ubevisst til å spre følsom informasjon. Symantecs løsning overvåker innholdet i informasjon som søkes spredd ved hjelp av nettbrettet, og holder igjen det som spres i strid med bedriftens regler. Poenget er å verne om konfidensielle data, samtidig som man opprettholder brukerens produktivitet.

Løsningen overvåker informasjonen som spres gjennom e-post og sosiale medier, gjennom meldinger eller gjennom filoverføringer. Beskyttelsen gjelder uavhengig av om nettbrettet kommuniserer over mobile nett eller trådløse lokale nett. Produktet utnytter det samme regelverket som Symantecs øvrige DLP-løsninger.

Tilgjengelighet er antydet til tidlig 2012 for iPad, noe seinere for Android.

En nylig gjennomført undersøkelse av hvordan nettbrett brukes i bedrifter ble publisert av Symantec i slutten av september. Blant spørsmålene var et om hva slags følsom eller konfidensiell informasjon nettbrettet er blitt brukt til. Svarene fordeler seg slik:

Tiltak for informasjonsvern på nettbrett synes med andre ord påkrevet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.