APACHE HTTP SERVER

Historien om Apache-sårbarheten har fått enda et kapittel

Sikkerhetsfiks holdt ikke mål.

The Apache Software Foundation har måttet utgi enda en oppdatering til Apache HTTP Server for å bli kvitt alvorlig sårbarhet.
The Apache Software Foundation har måttet utgi enda en oppdatering til Apache HTTP Server for å bli kvitt alvorlig sårbarhet. Illustrasjon: The Apache Software Foundation. Montasje: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. okt. 2021 - 13:00

Den etter hvert svært alvorlige sårbarheten som har blitt funnet i Apache HTTP Server 2.4.49 og angivelig fjernet i versjon 2.4.50, fortsetter å være til besvær. 

Torsdag denne uken kom Apache med nok en oppdatering til programvaren, denne gang versjon 2.4.51, som også adresserer den samme sårbarheten. 

Årsaken er at sikkerhetsfiksen som er inkludert i versjon 2.4.50 har vist seg å være utilstrekkelig. Det skal fortsatt ha vært mulig å gjennomføre sti-traverseringsangrep med URL-er til filer på utsiden av dokumentrotmappen ved hjelp av Alias-lignende direktiver. 

Forutsetningen for at et slikt angrep skal kunne lykkes, er de samme som tidligere omtalt. Sårbarheten ble introdusert i Apache HTTP Server 2.4.49, så eldre versjoner er i alle fall ikke berørt av denne sårbarheten. 

Den uavhengige sikkerhetseksperten Gøran Tømte sier han kan forstå begge sider i deres valg og at man må se på helheten før man offentliggjør en løsning som ondsinnede aktører helst ikke skal være oppmerksomme på.
Les også

Hacker-tabbe: – Det burde være et eget «Dark Web» for «the good guys»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.