TELEKOM

Historisk dag for Telenor i Myanmar

Myanmars telekom-minister U Myat Hein gjennomførte mandag den første samtalen på Telenors nettverk i landet.

Petter Børre Furberg (i midten) som leder Telenor Myanmar gleder seg stort over åpningen av selskapets mobilnett i landet. Det skjedde i Myanmars største by Yangon.
Petter Børre Furberg (i midten) som leder Telenor Myanmar gleder seg stort over åpningen av selskapets mobilnett i landet. Det skjedde i Myanmars største by Yangon. Bilde: Telenor
8. apr. 2014 - 08:05

Yangon (NTB): Petter Børre Furberg, som leder Telenor Myanmar, var på plass sammen med ministeren i selskapets datasenter cirka 22 kilometer utenfor Myanmars største by Yangon. Hein fikk demonstrert både lyd- og video-muligheter på Telenors 3G-nett.

Det norske konsernet vant lisenskonkurransen i landet i juni i fjor. I alt 91 selskap meldte sin interesse for å delta.

Telenor signerte den endelige lisensen i januar i år. Selskapet har som ambisjon å lansere mobile tjenester i landet innen åtte måneder etter signeringen.

– Vi har arbeidet hardt for å sørge for at Telenor kan innfri løftet om å opprette et godt mobilnett som vil gi mange fordeler og muligheter for Myanmars befolkning, økonomi og samfunn, sa Petter Børre Furberg i forbindelse med den første samtalen på det nye mobilnettet.

Særlig gjenstår det arbeid med å bygge ut basestasjonene, men Telenor Myanmar er trygge på at de skal klare å ha mobilnettverket operativt innenfor den oppsatte timeplanen.

Myanmar har nær 56 millioner innbyggere og et flateinnhold på 677.000 kvadratkilometer. Til sammenligning bor det 5,1 millioner mennesker i Norge fordelt på 324.000 kvadratkilometer. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.