RESULTATERFINANS

- Historisk godt år for Steria

Mer enn dobling på bunnlinjen for Steria-sjef Kjell Rusti.

3. apr. 2009 - 08:58

Til tross for finanskrisen er aktivitetsnivået hos Steria høyt.

- Vi har riktignok også merket en nedgang i etterspørselen etter sommeren, men vi har mer enn nok å gjøre, sier Steria-sjef Kjell Rusti på gårsdagens pressekonferanse.

Mens HP varsler lønnskutt og konkurrentene EDB, Tieto Enator, ErgoGroup og Umoe sier opp folk i hopetall, girer Steria opp og skal ansette 100 nye også i år.

It-konsulentselskapet Steria leverte sitt beste resultat noensinne i Norge med rekordvekst i omsetning og driftsresultat på 58 millioner.

Steria har vokst med nesten 20 prosent. I 2008 omsatte Steria for 675 millioner kroner i Norge. Det er en økning på 19,5 prosent fra året før, korrigert for salget av virksomheten SteriaPAY i 2007. Driftsresultatet økte med hele 139 prosent til 58 millioner kroner.

Sterias store fordel er leveranser til det offentlige markedet. Opptil 70 prosent av it-leveransene skjer til det offentlige og det er nettopp i krisetider AS Norge girer opp investeringene.

Steria har i 2008 og i begynnelsen av 2009 sikret seg store og langvarige kontrakter for blant annet Forsvaret, Statens Pensjonskasse, Statens Lånekasse, Helse Sør-Øst, Telenor, DnB Nor og Orkla.

At konsulentselskapet fortsetter sin hodejakt når de over flere år har gått ut og søkt etter 100 nye hoder hvert år, kan synes underlig, men HR-direktør Solfrid Skilbrigt forklarer det slik:

- I 2007 hadde vi 17 prosent gjennomtrekk i tillegg til at vi avviklet SteriaPAY der mange ansatte forsvant. I år ser vi for oss bare fem prosent gjennomtrekk av ansatte. Det betyr at vi må regne med å miste 20 ansatte som går over til andre jobber i tillegg til naturlige avganger, forklarer hun.

I fjor ansatte Steria 94 medarbeidere. Hittil i år har selskapet allerede klart å ansatt 55 nye og selskapet teller nå 400 ansatte i Norge og 700 i Skandinavia.

Netto tilvekst når man trekker fra naturlig avgang og folk som går over til andre jobber ser Rusti for seg minst 50 nye ansatte i 2009.

- Ordreinngangen er solid og vi har en stor ordrereserve. Derfor har vi satt oss som mål å ansette et tilsvarende antall medarbeidere i 2009. Det vil være hovedsaklig innen rådgivning, prosjektledelse, systemutvikling med Java og open source i tillegg til arkitekt og nettverk, sier Rusti.

Han medgir at også Steria merker nå prispresset som vil gi utslag på inntjeningen. Faktureringsgraden hos Steria er opptil 85 prosent og konsulentprisen for en god Java-utvikler er rundt 1.000 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.