Hitachi hjelper web-forskeren

Er verdensveven en uvurderlig kilde som likevel krever altfor mye tid? Kanskje Hitachi har løsningen.

Er verdensveven en uvurderlig kilde som likevel krever altfor mye tid? Kanskje Hitachi har løsningen.

En av Hitachis amerikanske døtre, Hitachi Software Products Group Inc., har kunngjort et nytt produkt i sin serie med Internett-verktøy: ZooWorks Research for Teams. Dette programmet installeres på serveren som formidler lokalnettets tilgang til Internett. Det følger med i hva arbeidsgrupper av forskere foretar seg på web, og sammenfatter alle dokumentene de er innom i en felles indeks. Programmet skal være egnet for arbeidsgrupper opp til 50 forskere.

Det kreves ikke egen klientprogramvare utenom en vanlig nettlos.

Indeksene tillater søk etter nøkkelord, dato, eller i nylig besøkte web-adresser.

Virkningen er at interessante web-steder straks blir tilgjengelige og søkbare for alle andre i arbeidsgruppen. Programmet kan vise både hvor ofte et websted har vært besøkt, og når det sist ble oppdatert. Brukere kan knytte kommentarer til både web-stedet og til enkeltdokumenter.

Prisen i USA er 795 USD. Pakken omfatter 10 lisenser for en egen ZooWorks-klient, som altså ikke er strengt tatt påkrevd for å dra fordel av server-programmet.

HSPG tilbyr også ZooWorks Research Personal Edition, som kan lastes fra firmaets hjemmeside. Dette er "din fotografiske web-hukommelse", som lagrer alt du gjør på web og indekserer alle dokumentene du er innom. Hensikten er å sikre at du alltid kan finne tilbake til steder du har vært innom og informasjon du mener å ha streifet borti. Nedlastingen krever at du registrerer deg med eget brukernavn og selvvalgt passord. Filen er på 2,5 MB. Programmet skal fungere med alle nettloser som håndterer HTML 2.0, og aksesseres fra selve nettlosen.

Til toppen