BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hitachi kjøper sin NAS-partner

Overtakelsen av BlueArc muliggjør HDSs nye strategi for konvergent lagring.

Blue Arc Titan med moduler.
Blue Arc Titan med moduler.
12. sep. 2011 - 09:40

I fem år har lagringsspesialisten Hitachi Data Systems (HDS) satset på et OEM-partnerskap med BlueArc for å kunne tilfredsstille kunders krav til moderne lagringsinfrastruktur. Fredag meldte HDS at de hadde tatt det naturlige neste sted, nemlig å kjøpe hele BlueArc.

Poenget ser ut til å være at moderne lagringsinfrastruktur for virtualiserte miljøer krever felles styring av både blokklagring (databaser) og fillagring, en egenskap som dekkes av betegnelsen konvergens. Da må NAS («network attached storage») integreres tett i HDSs totale assortiment, og selskapet kan lenger basere seg på NAS gjennom et partnerskap.

Evnen til å håndtere fillagring blir stadig viktigere, siden denne delen av lagringsmarkedet vokser mye raskere enn blokklagring. Ifølge en IDC-undersøkelse fra juni i fjor («Worldwide File-Based Storage 2010–2014 Forecast: Consolidation, Efficiency, and Objects Shape Market») er den årlige veksten i behovet for fillagring 2,5 ganger større enn veksten innen blokk. I 2014 vil over 83 prosent av ny lagringskapasitet levert til bedriftsmarkedet være fil.

Ifølge HDS vil overtakelsen av BlueArc gi deres kunder en bedre mulighet til å gå over fra et tradisjonelt datasenter til et moderne «informasjonssenter», det vil si en felles datasentral med krysskompatibel lagringsinfrastruktur der blokk og fil kan håndteres under ett.

HDS antyder at kundene forsto hvor viktig partnerskapet med BlueArc var for HDSs evne til å følge med i den teknologiske utviklingen, og fryktet at en konkurrent ville snappe opp NAS-leverandøren.

Blue Arc Titan med moduler.
Blue Arc Titan med moduler.

BlueArc beskrives som nøkkelforbindelsen mellom «infrastrukturskyen» (som optimerer utnyttelsen av fysiske servere, lagringsenheter og nettverk) og «innholdsskyen» (som tilbyr tjenester for å indeksere, søke og gjenfinne informasjon med tanke å beslutningsstøtte og analyse) gjennom teknologi for filbasert virtualisering, lagdeling av lagringsressurser og automatiserte løsninger for å flytte ustrukturert, samt at disse egenskapene er tilpasset HDSs øvrige løsninger.

HDS varsler ingen betydelige endringer for BlueArcs organisasjon, og overtar både alle ansatte og alle kontorer.

Det er ikke oppgitt hvor mye HDS betaler for BlueArc.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.