Hitachi lanserer romslig serverharddisk

Hitachi ventes onsdag å annonsere en 300 GB Ultrastar-harddisk for serverbruk.

Hitachi ventes onsdag å annonsere en 300 GB Ultrastar-harddisk for serverbruk.

Harddisken Hitachi Global Storage Technologies (HGST) ventes å lansere i morgen, skal være den til nå største harddisken for servere. Mens 300 GB-harddisker med ATA-grensesnitt for PC-er har eksistert siden i fjor sommer, har den maksimale lagringskapasiteten til serverharddisker med SCSI- eller Fibre Channel-grensesnitt vært langt lavere.

Den største serverharddisken som har vært tilgjengelig, var ifølge EE Times Seagates 180 GB store Barracuda-disk. Men denne selges ikke lenger. I den senere tiden har det derfor ikke vært mulig å få tak i større serverharddisken enn drøyt 147 GB. Alle de store produsentene kan levere slike.

Den nye harddisken fra HGST, Ultrastar 10K300, benytter opptil fem plater som spinner med en hastighet på 10.000 rpm. Harddisken er utstyrt med 10 "giant magneto-resitive"-hoder. Harddisken vil leveres med enten Ultra320 SCSI- eller 2 Gb/s Fibre Channel-grensesnitt.

Gjennomsnittlig søketid ved lesing skal være mellom 4,3 og 4,7 millisekunder. Maksimal vedvarende overføringshastighet er 89 megabytes per sekund.

Harddiskene skal ifølge EE Times komme på markedet i andre kvartal i år. Prisen er ikke oppgitt.

HGST er verdens tredje største leverandør av harddisker for servere, etterfulgt av Maxtor. Klart størst er Seagate, mens Fujitsu er nummer to.

Til toppen