Hitachi lanserte rekordstor harddisk.

Hitachi lanserte onsdag den første harddisken med mer enn 400 GB lagringskapasitet.

Hitachi lanserte onsdag den første harddisken med mer enn 400 GB lagringskapasitet.

Hitachi Global Storage Technologies vil i løpet av første kvartal starte leveransene av en harddisk som rommer 500 GB med data. Dette annonserte selskapet i forbindelse med åpningen av forbrukerelektronikkmessen Consumer Electronics Show 2005 onsdag.

Ingen harddisker har i dag større lagringskapasitet enn 400 GB.

Den nye harddisken, Deskstar 7K500, skal tilby alle de viktigste designforbedringene som identifiseres i Serial ATA II-spesifikasjonen, inkludert en dataoverføringsrate i grensesnittet på 3 Gb/s. Det skal også komme en versjon med vanlig, parallelt ATA-grensesnitt, samt i størrelser på 250 GB og 80 GB.

Den store harddisken skal ha en gjennomsnittlig søke tid på 8,5 ms og en rotasjonshastighet på 7200 rpm. Dataene lagres på fem plater.

Harddiskserien støtter blant annet SATA II-funksjonaliteten "staggered spin-up". Dette gjør at et vertssystem med flere harddisker kan starte opp harddisker individuelt etter behov. Dette skal gjøre at størrelsen på strømforsyningen kan reduseres. Harddiskene inkluderer også en feilkorreksjonskode (ECC) som beskytter dataene på vei gjennom harddiskens kretser.

Den nye harddiskserien støtter også det Hitachi kaller Smooth Stream Technology. Dette er en implementasjon av ATA-7 AV Streaming Feature Set-standarden, som skal gjøre det mulig for vertssystemet å kontrollere harddiskens prosess for gjenopprettelse etter feil. Dette skal spesielt kunne utnyttes i forbindelse med lagring av videodatastrømmer.

Til toppen