Hitachi lover nye monster-harddisker

Billig lagring hjelper hele IT-sektoren og nå lover Hitachi at de kan firedoble dagens harddisker.

Hitachi lover nye monster-harddisker

Billig lagring hjelper hele IT-sektoren og nå lover Hitachi at de kan firedoble dagens harddisker.

I mange år fokuserte IT-bransjen priomært på hvor raskt prosessor-ytelsen økte, men de siste årene har fallet i prisen på lagringsplass hvertfall vært like viktig. For et voldsomt fall i harddisk-priser gjør at organisasjoner kan lagre langt mer og dermed analysere mer detaljerte datamengder.

Også evnen til å lagre og bruke video på harddisk har vært en sterk driver.

Mens Intel og resten av prosessor-bransjen sliter med å opprettholde vekst-takten, lover nå Hitachi en firedobling av dagens lagringstetthet. Standard-harddisker med 1 terabyte (1000 GB) lagringsplass dukket nettopp opp, men Hitachi lover et nytt hopp til harddisker på hele 4 terabyte.

Hitachi har klart å krympe harddisk-hodene som skal lese og skrive dataene enda noen hakk. De nye hoidene klarer å lese magnetiske felter som er 30-50 nanometer brede. Dette er størrelser som er 1/2000-del av et menneskelig hår.

Hitachi vil lansere de nye hodene i de første harddisker allerede i 2009 og lover at de vil bli massemarked-produkter i 2011. Samtidig med standard 3,5 tomms harddisker skal kunne lagre 4 TB, vil de små 2,5 tommer-harddiskene man bruker i bærbare PCer kunne lagre 1 TB.

Her kan du lese hele Hitachis pressemelding.

Til toppen