Hitachi med større miniatyrdisker

HGST begynner nå salget av flere små harddisker med økt lagringskapasitet. MP3-spillere er blant bruksområdene.

HGST begynner nå salget av flere små harddisker med økt lagringskapasitet. MP3-spillere er blant bruksområdene.

Hitachi Global Storage Technologies (HGST) annonserte nylig at selskapet har kommet i gang med begrenset produksjon av harddisken som har gått under kodenavnet "Mikey". Det offisielle navnet er Microdrive 3K8. Full produksjon ventes å komme i gang i løpet av oktober. Mikey er en én tommes harddisk som leveres med lagringskapasitet på 6 eller 8 GB. Samtidig skal harddisken være nesten 20 prosent mindre og har 40 prosent lavere effektforbruk enn forgjengeren. Grensesnittet er ATA.

En versjon av harddisken som først kommer i desember, skal være utstyrt med "ATA on MMC" eller det nye CE-ATA-grensesnittet. Denne versjonen skal også være utstyrt med Extra Sensory Protection-teknologi (ESP), som skal kunne parkere lese-skrive-hodet allerede ved fall på 10 cm. Dette skal hindre at hodet lager skader i overflaten på skivene i harddisken.

HGST annonserte også at 30 GB-utgaven av harddisken Travelstar C4K60 Slim vil komme på markedet i slutten av september. Dette er en 1,8 tommers harddisk beregnet for små og lette bærbare PC-er. Den minste utgaven er omtrent 5 mm høy og veier 13 gram.

I første kvartal av 2006 kommer en 60 GB-utgave av den samme harddisken. Den benytter to skiver og vil dermed ikke være like lav.

Disse harddiskene vil i første omgang være utstyrt med et vanlig parallell ATA-grensesnitt, men HGST planlegger også å lansere 1,8 tommers harddisker med CE-ATA-grensesnitt.

Til toppen