Hitachi oppretter smartkortdivisjon i Europa

Den nye divisjonen skal sørge for markedsføring salg og support av bedriftens smartkortteknologi på det europeiske markedet.

Ifølge firmaet selv reflekterer dette økningen i markedet for smartkortteknologi generelt, og da spesielt på bank og telekommunikasjonsmarkedene.

Hitachi møter økende konkurranse på det europeiske smartkort-markedet fra Gemplus og Motorola. Når de nå etablerer en egen europeisk base, vil de også forsøke å ta opp konkurransen med disse.

Det nye senteret er lagt til Hitachis eksisterende hovedkvarter i Maidenhead, England. Det vil fokusere på smartkortindustriens langsiktige behov så vel som lokalt salg og teknisk support rundt i Europa.

Design og utvikling vil gjøres fra Hitachis design-firma, og produksjonen vil starte på Hitachis europeiske fabrikk i Landshut, Tyskland neste år.

Ifølge firmaet selv, har Hitachi vært involvert i smartkort industrien i over ti år. Deres første smartkort, HD65901, er påstått å være et av de første kortene som kunne tilby litt størrelse på minnekapasiteten.

Ian Hay i Hitachi, sier til Newsbytes at det er på grunn av den sterke veksten i markedet at firmaet nå har bestemt seg for å gjøre større investeringer i Europa. Akkurat nå arbeider de med å rekruttere personell til det nye programmet.

Til toppen