Hitlister skal stramme opp Kvasir

Scandinavia Online lanserte klokken 12 i dag en ny lenkeguide for brukerne, inkludert oppdaterte oversikter over de mest populære søkeordene og katalogoppføringene.

Scandinavia Online lanserte klokken 12 i dag en ny lenkeguide for brukerne, inkludert oppdaterte oversikter over de mest populære søkeordene og katalogoppføringene.

I en pressemelding innrømmer Scandinavia Online at katalog- og søketjenesten Kvasir begynner å bli for omfattende og uoversiktlig:

"Nettet vokser raskere enn noen gang og blir med det stadig mer uoversiktlig. Da kan selv en katalog med nordiske ressurser som i SOL Kvasir bli for omfattende. Det tar lenger tid å finne det man er på jakt etter, og det kreves større søkeferdigheter enn tidligere".

Nå lanserer SOL en egen lenkeguide som skal fungere som et supplement til SOLs startside og ikke minst et alternativ til søkene i Kvasir. Lenkeguiden består av en hovedoversikt valgt ut i fra popularitet, kvalitet og nytteverdi.

Tre andre tjenester i lenkeguiden er basert kun på nettbrukernes preferanser med en Topp 50-liste som viser de mest populære oppføringene/lenkene i Kvasirs kataloger.

Den vil fungere likt som en musikalsk hitliste med forrige ukes plassering og antall uker på listen. I venstremargen vil man også få en oversikt over de 20 mest etterspurte søkeordene til enhver tid (eller i hvert fall hvert døgn).

I tillegg har SOL opprettet temabaserte topp-5 lister med de fem mest benyttede lenkene innenfor hver kategori. Og en egen seksjon for aktuelle temaer i uken som gikk, inkludert avstemninger og relevante lenker.
Morten Nilsen er produsent og avdelingsleder i SOL Kvasir. Han mener det ikke finnes noe frykt for kannibalisering i forhold til hovedproduktet Kvasir. Tvert i mot, dette er et spin-off produkt som skal støtte opp om katalogen Kvasir med ny bruk av allerede eksisterende informasjon.


- Vi prøver på denne måten å vise trender i bruken av Internett. Vi regner med at denne veiledningen er interessant for mange av internettbrukerne våre, sier han.

Nilsen er ikke spesielt engstelig for at gamle elementer i hovedproduktet skal bli overflødige.

Redaktør Tine Skarland (bilde til høyre) og Nilsen innser imidlertid at noen elementer overlapper. Først og fremst gjelder det Topp 30-listen i gamle Kvasir som er identisk med de 30 øverste på den nye Topp 50-listen.

- Jeg ser at Topp 30 mister litt av sin hensikt, men Topp 50 er en viderføring av denne, sier Skarland og mener at det vil være dumt av SOL å ikke utnytte mulighetene de har til å sortere eksisterende innhold på nytt.

Til toppen