– Hjelp bestemor vekk fra Windows XP

Microsoft maner til dugnad.

– Hjelp bestemor vekk fra Windows XP
Tidligere har Microsoft forsøkt å kverke IE6 ved å sammenligne nettleseren med sur, gammel melk. Nå er det Windows XP de vil ha hjelp til å bli kvitt. Bilde: Jeff Christensen/Getty Images/All Over Press

Microsofts talsmann Brandon LeBlanc la fredag ut en oppfordring til teknisk kyndige databrukere om å bistå dem med å bli kvitt gammel Windows.

– Hjelp dine venner og familie med å komme seg vekk fra XP. Vi trenger din hjelp for å spre ordet, slik at folk kan være trygge og sikre med moderne oppdaterte pc-er, skriver LeBlanc.

Straks er vi nemlig i den kjedelige situasjonen at en av verdens mest utbredte operativsystemer går ut på dato.

– De ber kundene med teknisk ekspertise om å hjelpe venner og familie kvitte seg med Windows XP, men er ikke det Microsofts jobb å gjøre det?, spør amerikanske Computerworld retorisk.

1 av 3

Problemet til Microsoft er at hver tredje Windows-maskin fortsatt kjører snart 13 år gamle XP.

Den 8. april utgir de sine siste feilfikser til plattformen, så er det slutt. Dette er helt vanlig praksis, og Microsoft har i flere år messet om risikoen ved ikke å oppgradere.

Nå har de opprettet en egen supportside for ytterligere å hamre inn budskapet.

Dårlig mottatt

En oppgradering fra XP til nyeste Windows 8.1, slik selskapet foreslår, gir et helt nytt brukergrensesnitt myntet på nettbrett og berøringsskjermer som slett ikke alle føler seg komfortable med. Dessuten beholder man verken filer, innstillinger eller applikasjoner, så det er nødvendig å ta sikkerhetskopi i forkant.

Det enkleste rådet er ifølge LeBlanc å gå til innkjøp av en flunkende ny maskin.

Men hos sine egne besøkende får han lite gehør. Tvert imot er det overveldende negativ respons blant de tekniske kyndige leserne av bloggen hans som har svart under innlegget.

    Les også: