BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hjelp en bruker vekk fra IE6 i dag

Det beste man kan gjøre for å forbedre weben, mener Microsoft.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. des. 2009 - 08:47

Microsoft har ifølge Cnet News startet en kampanje hvor selskapet aktivt anbefaler brukere av Internet Explorer 6 (IE6) om å oppgradere til en mer moderne nettleser, fortrinnsvis Internet Explorer 8.

IE6 er den åtte år gamle nettleseren som fulgte med Microsoft Windows XP, men er ifølge Net Applications stadig den mest brukte nettleserversjonen i verden, med en andel på drøyt 22 prosent.

IE8 ble lansert i våres og brukes ifølge Net Applications av flere enn IE7, som kom i oktober 2006. Mye tyder på at det vil bli langt vanskeligere å få de gjenstående IE6-brukerne til å oppgradere, for noe virkelig pressmiddel vil ikke Microsoft ha før all støtte for Windows XP løper ut i april 2014. Fram til da vil selskapet utgi sikkerhetsfikser til Professional-utgaven av det aldrende operativsystemet, inkludert IE6.

Men det er selvfølgelig lov å prøve med en gulrot eller to.

Windows 7-kampanjen som i dag startet i blant annet Norge, hvor bedrifter får oppgradere til Windows 7 Professional med 50 prosent rabatt, kan bidra til at noen slutter å bruke IE6, som ikke kan kjøres direkte på Windows 7.

Men Microsoft har også startet en kampanje hvor selskapet framhever noen av fordelene med IE8, sammenlignet med IE6. Delvis går dette på Microsoft-spesifikk funksjonalitet som Web slice, en form for levende bokmerker, men viktigere er nok sikkerhetsaspektet.

I en ny Youtube-video fra Microsoft forteller små barn om at det skal være tryggere å utføre julehandelen på nett hvis man bruker Internet Explorer 8.

Dette skal dog bare være de første delene av kampanjen som skal løpe fram til juni 2010.

- Det vi gjør er å hjelpe brukere med å forstå hvordan de kan beskytte seg selv mot truslene som er basert på sosiale teknikker, og å hjelpe folk med å forstå hvordan Internet Explorer 8 gir brukerne kontroll over sitt eget privatliv på nettet, sier Ryan Servatius, senior produktsjef for Internet Explorer, til Cnet News.

IE6 er også sterkt mislikt av mange webutviklere, først og fremst på den mangelfulle og egenrådige tilpasningen til flere utbredte webstandarder. Dette er likevel ikke noe som berører de fleste av IE6-brukerne direkte, siden de fleste nettsteder fortsatt ser seg nødt til å støtte den gamle nettleseren. Men IE6 begrenser utviklernes frihet til å ta i bruk nyere teknikker, som i sin tur kan brukes til å utvikle mer attraktive websider.

- Det beste en bruker kan gjør for å forbedre weben er å hjelpe folk bort fra IE6, sier Servatius.

Men mange bedrifter føler seg fortsatt låst til IE6 på grunn av interne fagsystemer laget spesifikt for denne versjonen av Microsofts nettleser. En mulig løsning på dette dilemmaet er Windows XP Mode, en virtualiseringsløsning som finnes i de dyrere versjonene av Windows 7. Denne gjør det forholdsvis enkelt å kjøre IE6 også i Windows 7.

- Vi jobber med både konsumenter over hele verden og IT-profesjonelle for å hjelp dem til å forstå hva fordelene med en moderne nettleser er, sier Servatius.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.