JUSS OG SAMFUNN

Hjelp, jeg handler!

Du treffer oss på Posten på lørdager. Vi står der i kø for å hente forundringspakkene våre. Sist lørdag fikk jeg fine hurtigkjettinger fra micro.no. Vi er menn, og vi handler på Internett.

Jostein Borgmo
1. feb. 1999 - 13:39

Sist lørdag handlet jeg på IKEA-Kamprad sin nye butikk micro.no., som selger bildeler og rekvisita billigere enn alle andre.

Lørdagen før den siste, fikk jeg bøker og CD-er, og lørdagen før der, fikk jeg nytt etui til palmtoppen min.

Jeg har en hypotese som jeg i løpet av en uke nå har utsatt for ærlige falsifiseringsforsøk og mindre ærlige forsøk på sannsynliggjøring.

Hypotesen er som følger: "Internett får menn til å handle mer."

Men uansett hvor mye jeg prøver, så finner jeg ingen tall som kan bekrefte eller avkrefte hypotesen. Jeg har vært på forrester.com, på ssb.no, på nr.no/eforum, på gallup.no og mmi.no. Jeg spurt Jeeves på askjeeves.com. Jeg har søkt på yahoo.com, på kvasir.no, metacrawler.com, altavista.no og altavista.com.

Men jeg finner ikke ut om det stemmer! Derfor spør jeg deg kjære leser:

Stemmer det?

Det stemmer i hvert fall for meg! Jeg blir sur av å handle i vanlig analog butikk. Jeg impulshandler nesten aldri. Jeg foretrekker handlelapp, og jeg handler nesten aldri noen ting.

For jeg har ikke tid. Men: Etter at jeg begynte å handle online, har jeg virkelig begynt å handle. Nå handler jeg hele døgnet ­ og ikke minst midt i arbeidstiden. Det er selvfølgelig mulig at jeg er atypisk, anormal og noe helt utenom det vanlige, men jeg har en mistanke om at jeg er noe i nærheten av det vanlige.

Derfor kjære venner: - Er det flere som har det som meg, send meg en mail.

Og er det noen som kan finne ut noe statistisk om temaet, send meg en mail om det også.

PS! Jeg har også søkt på "shopping addicts", men heller ikke det har gitt resultater.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.