Hjemme er det PC-en som underholder

PC-en får en stadig større plass i norske hjem, viser en fersk undersøkelse.

PC-en får en stadig større plass i norske hjem, viser en fersk undersøkelse.

Den raske spredningen av bredbånd, har intensivert bruken av PC-er i norske hjem, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat Norge for HP Norge.

PC er nå i ferd med å utkonkurrere både TV-en og video, og antas å få en enda større utbredelse med HPs lansering av datamaskiner med Windows Media Center.

All mediebruk i familien, TV, DVD-innspilling og opptak, musikk, Internett, spill og netthandel kan gjøres med ett og samme grensesnitt.

Fire av fem nordmenn har i dag tilgang til PC hjemme. Datavanene blant den norske befolkning blir stadig mer avansert og utvidet. Det viser en representativ undersøkelse blant 814 nordmenn.

Åtte av ti av de spurte bruker datamaskinen til private, administrative gjøremål, mens like mange bruker PC til å sende e-post eller lynmeldinger til venner og familie.

Bredbånd og PC gjør det også mulig å jobbe hjemmefra. Hele 78 prosent svarte at de gjør jobbrelaterte ting på hjemmedatamaskinen. To av tre leser nyheter på nettet, og 60 prosent av nordmenn bruker datamaskinen til å behandle bilder og video, og deretter framkalle dem.

Salget av digitale kameraer, har gjort PC-en enda viktigere for framvisning og behandling av bildene.

Seks av ti oppgir at de spiller musikk på PC-en, fire av ti redigerer digital hjemmeunderholdning og en fjerdedel spiller av filmer.

12 prosent oppgir at de driver egne nettsider, og åtte prosent blogger. Halvparten av de spurte har handlet varer og tjenester på nettet.

Til toppen