JUSS OG SAMFUNN

Hjemme hos Justin

Noen mennesker blottlegger livet sitt på nettet. Justin Halls personlige betraktninger om stort og smått er mer "content" enn mange millionweber, skriver Spray GKs Jan Omdahl i dagens Stjernestreif.

Jan Omdahl
6. aug. 1998 - 11:00

Er sosial blotting godt web-innhold?

Ikke nødvendigvis, men noen får det til.

Justin Hall er tidligere HotWired-medarbeider og generell "geek" med tilhold i San Francisco og venner over store deler av verden – takket være nettet. Justin har gjort selvbiografisk webpublisering til et livsprosjekt. På sin meget omfattende web (se peker i margen til høyre) skriver han jevnlig - senest 31. juli - om livet sitt: Jobb, kjæreste, venner, familie, byen, reiser. Og det er personlige saker: Her får vi vite det meste om Justins problemer med foreldrene, forholdet til kjæresten, dop-bruk og mye annet.

Noe er filosofiske og småspeisa betraktninger, annet er rent hverdagsliv og forfalt husleie. Med på kjøpet får man også Justins webzine bud.com – om mulig enda mer utsvevende enn Justins egen "hjemmeside".

Strengt tatt er vel ikke Justin Halls liv så mye mer interessant enn ditt eller mitt. Men det er noe fascinerende og varmende med et menneske som bruker nettet på denne måten, som tør å eksponere seg og som fremdeles tenker på nettet som en møteplass, ikke en markedsplass.

Som Justins bror sier det: "Justin, du har vært i web-bransjen så lenge. Hvorfor er du ikke rik?"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.