KORTNYTT

Hjemme-PC til 10.000 tross SV-tilpasset argumentasjon

3. nov. 2005 - 13:55

Regjeringen ser ut til å endre dagens hjemme-PC-ordning, til tross for hardt press fra både LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Det er hard dragkamp om hjemme-PC-ordningen på regjeringens budsjettkonferanse som avsluttes torsdag. Flere sentrale kilder tror den ender med at de rødgrønne viderefører Bondevik-regjeringens kuttforslag, og setter et tak på 10.000 kroner.

I LO har en rekke tillitsvalgte i store norske bedrifter ledet an i kampen for å videreføre dagens ordning, eller i hvert fall å heve taket til 30.000 kroner. De mener ordningen sikrer at vanlige arbeidstakere er på nett, og hindrer digitale klasseskiller.

Kilder i regjeringsapparatet sier til avisen at de vil ha en god hjemme-PC-ordning, men stiller spørsmål ved om 10.000 kroner er et så urimelig tak. Flere peker på at man får et «ikke så verst» datautstyr for den summen.

Tidligere finansminister Per-Kristian Foss (H) forsvarer kuttene, og tror den rødgrønne regjeringen vil stå på dem.

- Jeg ser at databransjen har tilpasset argumentasjonen til en finansminister fra SV, men jeg tror Kristin Halvorsen er altfor smart til å gå på dette, sier Foss.

NTB

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.