KARRIERE

Hjemmekontor lønner seg

Her er tallene du kan banke i bordet med.

Har du en sjef som tror du sluntrer unna på hjemmekontor? Flere undersøkelser viser at han tar feil, statistisk er fleksible ordninger lønnsomt for bedriften. (Foto: Per Ervland)
Har du en sjef som tror du sluntrer unna på hjemmekontor? Flere undersøkelser viser at han tar feil, statistisk er fleksible ordninger lønnsomt for bedriften. (Foto: Per Ervland)
6. juli 2009 - 11:27

Svært mange har i dag en jobb som i prinsippet kan utføres hvor som helst, så lenge man har tilgang til pc, internett og telefon.

    Les også:

Fleksible ordninger og hjemmekontor har vokst frem som et gode i IT-bransjen, og en arbeidslivsundersøkelse fra Fafo viser at andelen nordmenn med hjemmekontor ble doblet fra 2001 til 2008.

Enkelte sjefer er likevel mistenksomme, og tror ansatte med hjemmekontor sluntrer unna.

Sannheten er helt motsatt, ifølge en landsrepresentativ undersøkelse utført av Infact i sommer.

37,1 prosent av norske arbeidstakere opplever at de er mer effektive og jobber flere timer med fleksible ordninger.

Totalt ble 1029 personer stilt følgende spørsmål:

«Bidrar arbeidsgivers tilrettelegging av arbeid utenfor arbeidsplassen til at du jobber færre eller flere timer i løpet av en arbeidsuke enn du ellers ville gjort?

34,9 prosent av dem svarer at de arbeider minst like mye ved arbeid utenfor arbeidsplassen som når de er på kontoret.

- Det er superlønnsomt for arbeidsgivere å la ansatte jobbe hjemmefra, fastslår Xtra personell i en pressemelding.

Bare 10,7 prosent sier de legger inn færre timer med hjemmekontor. 17,2 prosent svarer at de ikke vet om slike ordninger gjør dem mer eller mindre effektive.

Undersøkelsen er landsrepresentativ og utført av Infact på oppdrag for bemanningsselskapet Xtra personell den 10. juni 2009. De drøyt tusen personene som deltok ble intervjuet over telefon.

En annen undersøkelse fra bemanningskonkurrent Kelly Services fant lignende oppløftende tall for hjemmekontor. Etter å ha spurt 100.000 ansatte i 34 land var fasiten at over 40 prosent mener produktiviteten øker vesentlig gjennom mobil bruk av IKT.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.