HjemmeNett er her

Nå har de første av de 800.000 CD-ene fra HjemmeNett og Telia Internett, med bud om å abonnere på Internett til beste for hele familien, begynt å dukke opp i postkassene rundt i Norge. digi.no har tatt en titt på CD-en.

Illustrasjon for HjemmeNett.

CD-en starter seg selv under Windows 95, og forteller med et minimum av musklikk - i tale, musikk og video, om hva Internett generelt og HjemmeNett spesielt har å tilby. Brosjyren inneholder forklarende slagord om nyheter, barn og innkjøp, samt et første brukernavn og passord for å komme i gang med Internett gjennom Telia Internett. I tillegg til presentasjonene byr CD-en på nettleseren Internet Explorer 3.0, et utdrag av CapLex, pedagogiske spill for de minste, samt nytteprogrammer for lyd og video.

800.000 CD-er er sendt ut og målet er å skaffe 40.000 Internett- og HjemmeNett-brukere. Fem prosent hekting betraktes vanligvis som god respons på reklamepost.

Klikker du på Nettleser og aksess på CD-ens åpningsmeny får du høre at Microsofts og Telias programvare for å dra nytte av Internettet befinner seg på CD-en, og at det bare er å klikke på Start Installasjon for å sette prosessen i gang. Pass på å lese den lille skriften på skjermen om at du også trenger et modem.

I brosjyren er det kuponger for å bestille både multimedia-PC fra Packard-Bell og modem og Internett fra Telia. PC-en forutsetter 24 måneders Internett-abonnement, abonnementstilbudet og modemene bare 14 måneder. Abonnementet koster 95 kroner per måned, men faktureres forskuddsvis, slik at du må betale 1330 kroner. MMX-PC-en holder bra hjemmestandard og kommer på 10.990 kroner. Fire måneders betalingsutsettelse på PC-en kommer på 250 kroner, en avbetalingsordning har en månedsrente på 1,5 prosent rente - pluss 35 kroner i måneden så lenge du skylder mer enn 1.000 kroner. Over ett år gir det en effektiv rente på nærmere 14 prosent.

"Vanlig modem" koster 49 kroner, "ISDN-modem" 95 kroner. Forskjellen forklares slik: "OBS! Vi gjør oppmerksom på at det dyreste modemet er raskest. Det sparer deg for tellerskritt og ventetid."

Det er en enkel start på noe som kanskje kan bli stort.

Les mer om:
;