HjemmeNett er her

Nå har de første av de 800.000 CD-ene fra HjemmeNett og Telia Internett, med bud om å abonnere på Internett til beste for hele familien, begynt å dukke opp i postkassene rundt i Norge. digi.no har tatt en titt på CD-en.

CD-en starter seg selv under Windows 95, og forteller med et minimum av musklikk - i tale, musikk og video, om hva Internett generelt og HjemmeNett spesielt har å tilby. Brosjyren inneholder forklarende slagord om nyheter, barn og innkjøp, samt et første brukernavn og passord for å komme i gang med Internett gjennom Telia Internett. I tillegg til presentasjonene byr CD-en på nettleseren Internet Explorer 3.0, et utdrag av CapLex, pedagogiske spill for de minste, samt nytteprogrammer for lyd og video.

800.000 CD-er er sendt ut og målet er å skaffe 40.000 Internett- og HjemmeNett-brukere. Fem prosent hekting betraktes vanligvis som god respons på reklamepost.

Klikker du på Nettleser og aksess på CD-ens åpningsmeny får du høre at Microsofts og Telias programvare for å dra nytte av Internettet befinner seg på CD-en, og at det bare er å klikke på Start Installasjon for å sette prosessen i gang. Pass på å lese den lille skriften på skjermen om at du også trenger et modem.

I brosjyren er det kuponger for å bestille både multimedia-PC fra Packard-Bell og modem og Internett fra Telia. PC-en forutsetter 24 måneders Internett-abonnement, abonnementstilbudet og modemene bare 14 måneder. Abonnementet koster 95 kroner per måned, men faktureres forskuddsvis, slik at du må betale 1330 kroner. MMX-PC-en holder bra hjemmestandard og kommer på 10.990 kroner. Fire måneders betalingsutsettelse på PC-en kommer på 250 kroner, en avbetalingsordning har en månedsrente på 1,5 prosent rente - pluss 35 kroner i måneden så lenge du skylder mer enn 1.000 kroner. Over ett år gir det en effektiv rente på nærmere 14 prosent.

"Vanlig modem" koster 49 kroner, "ISDN-modem" 95 kroner. Forskjellen forklares slik: "OBS! Vi gjør oppmerksom på at det dyreste modemet er raskest. Det sparer deg for tellerskritt og ventetid."

Det er en enkel start på noe som kanskje kan bli stort.

Til toppen