HjemmeNett på lufta om to uker

Torsdag den 25. september lanseres HjemmeNett, storsatsingen til Orkla, Egmont og Hjemmet Mortensen. De aller fleste brikkene er allerede på plass, blant annet skal NTB-desken levere kontinuerlige nyheter til tjenesten.

Torsdag den 25. september lanseres HjemmeNett, storsatsingen til Orkla, Egmont og Hjemmet Mortensen. De aller fleste brikkene er allerede på plass, blant annet skal NTB-desken levere kontinuerlige nyheter til tjenesten.

Torsdag den 25. september klokken 13:00 blir det pressekonferanse i Orklas lokaler på Skøyen. Men HjemmeNett-sjef Toralf Ekelund håper å være på nett fra torsdag morgen for å ha noe å demonstrere overfor pressen.

Selskapet HjemmeNett og sjef Ekelund har holdt kortene tett ved brystet i forberedelsene til lanseringen av den nye, store Internett-tjenesten. Det som har vært klart er at tjenesten vil rette seg mot forbrukermarkedet, og at tjenesten satser på bli et "ledende informasjonsknutepunkt" mot "Ola og Kari nettsurfer". Hjemmet Mortensens magasiner og Orkla Medias lokalaviser blir en del av tjenesten.

I tillegg opplyses det fra Danmark at underholdningsgrossisten Egmont, som også er en av eierne, vil bidra med sitt nye online-konsept Villa Magica. Og på handelssiden vil Orkla-eide EShop Scandinavia AS være en sentral aktør. Men mest spenning knytter det seg kanskje til nyhetsdelen, hvor Ekelund fortsatt ikke vil røpe hvilke samarbeidspartnere han har skrevet kontrakt med.

Ifølge NTB-sjef Thor Viksveen skal de levere kontinuerlige nyheter fra sin Internett-desk, som de óg leverer til VG og Nettavisen. Ekelund kan bekrefte at de har tegnet et abonnement på NTB-nyheter som skal kjøres løpende på sidene, men med Ekelund som redaksjonelt ansvarlig for stoffet. Han vil ikke gå nærmere inn på hvilken annen stor nyhetsleverandør som er samarbeidspartner.

Tidligere har digi.no skrevet at HjemmeNett har vært i kontakt med både Dagbladet og NRK.

- Det er ihvertfall én riksdekkende nyhetstjeneste vi har knyttet til oss. Det kan være flere, sier Ekelund i dag.

Et av fortrinnene HjemmeNett satser å vinne fram med, er å la brukerne få muligheten til å skreddersy innhold selv. Gjennom "Mitt HjemmeNett" kan brukerne velge i tre kategorier, tema, geografi og kilde. I tillegg skal det være tre nivåer man kan velge fra.

Den tekniske tilretteleggingen er foretatt av Mogul Media (som også er delvis eid av Orkla og Hjemmet Mortensen) i samarbeid med Telia Internett.

Til toppen