Hjemmevideokamera med surroundlyd

Sony har annonsert verdens første konsumentvideokamera med støtte for Dolby Digital 5.1 Creator.

Sony annonserte i dag et nytt videokamera for konsumentmarkedet som skal være det første som støtter den relativt nye Dolby Digital 5.1 Creator-teknologien. Dette er en teknologi spesielt utviklet for å gi konsumentbrukere muligheten til å lagre hjemmevideoopptak med 5.1 Dolby Digital-lyd. Lyd lagret med teknologien skal ta mindre plass enn opptak med vanlig, PCM-basert lyd.

I tillegg til DCR-DVD403E, som har full støtte for lydteknologien, har Sony lansert to modeller som hvor full støtte er tilleggsutstyr.

DCR-DVD403E støtter også opptak i 16:9 bredskjermsformat og med lagring direkte til en 8 centimeters DVD-plate i formatene DVD-R, DVD-RW og DVD+RW.

Kameraet er utstyrt med en CCD bildesensor med 3 millioner punkter og en 2,7 tommers Wide Hybrid LCD-skjerm. Kameraet kan ta stillbilder med størrelser på inntil 2016 x 1512 piksler. Det er utstyrt med et Carl Zeiss Vario-Sonnar T-objektiv med 10x optisk zoom.

Kameraet er utstyrt med USB 2.0-grensesnitt og veier 520 gram. Det skal komme på markedet i Norge i løpet av april i år.

Til toppen