Hjemmevideokamera med surroundlyd

Sony har annonsert verdens første konsumentvideokamera med støtte for Dolby Digital 5.1 Creator.

Sony har annonsert verdens første konsumentvideokamera med støtte for Dolby Digital 5.1 Creator.

Sony annonserte i dag et nytt videokamera for konsumentmarkedet som skal være det første som støtter den relativt nye Dolby Digital 5.1 Creator-teknologien. Dette er en teknologi spesielt utviklet for å gi konsumentbrukere muligheten til å lagre hjemmevideoopptak med 5.1 Dolby Digital-lyd. Lyd lagret med teknologien skal ta mindre plass enn opptak med vanlig, PCM-basert lyd.

I tillegg til DCR-DVD403E, som har full støtte for lydteknologien, har Sony lansert to modeller som hvor full støtte er tilleggsutstyr.

DCR-DVD403E støtter også opptak i 16:9 bredskjermsformat og med lagring direkte til en 8 centimeters DVD-plate i formatene DVD-R, DVD-RW og DVD+RW.

Kameraet er utstyrt med en CCD bildesensor med 3 millioner punkter og en 2,7 tommers Wide Hybrid LCD-skjerm. Kameraet kan ta stillbilder med størrelser på inntil 2016 x 1512 piksler. Det er utstyrt med et Carl Zeiss Vario-Sonnar T-objektiv med 10x optisk zoom.

Kameraet er utstyrt med USB 2.0-grensesnitt og veier 520 gram. Det skal komme på markedet i Norge i løpet av april i år.

Til toppen