KARRIERE

Hodejakt på Blindern

USIT ved UiO er i beit for IT-eksperter.

TRENGER FOLK: IT-direktør Lars Oftedal viser her fram universitetets beregningsklynge «Abel», som for tiden holder 96. plass på listen over verdens raskeste superdatamaskiner.
TRENGER FOLK: IT-direktør Lars Oftedal viser her fram universitetets beregningsklynge «Abel», som for tiden holder 96. plass på listen over verdens raskeste superdatamaskiner. Bilde: Ole W. Saastad
23. aug. 2013 - 07:59

Senter for IT ved universitetet i Oslo (USIT ved UiO) har lyst ut svært mange ledige stillinger på én gang i sommer. Hele 13 faste stillinger skal fylles, felles for alle er at søknadsfristen utløper på mandag.

IT-direktør Lars Inge Oftedal avdramatiserer det hele. Masserekrutteringen skyldes ifølge ham ikke at et stort antall ansatte har sluttet på kort tid. Ei heller er det besluttet en utvidelse av organisasjonen, som per i dag teller noe under 250 ansatte.

– Egentlig er det ansettelsesstopp på universitetet. Det har hopet seg opp med ledige stillinger hos oss. Dette er stillinger som har blitt ledige etter naturlig avgang over tid, både på drift og utvikling, sier Oftedal til digi.no.

Anerkjente USIT er blant miljøene med lengst erfaring innen nettverksdrift i Norge. De forvalter UiOs infrastruktur og IT-tjenester. De har også flere nasjonale oppgaver, deriblant driftsansvar for Norges samtrafikkpunkt for internett (NIX).

De fleste behovene USIT nå søker å dekke er relativt tunge teknologistillinger, deriblant overingeniører og seniorstillinger innen både drift og utvikling.

Oftedal understreker at det ikke har vært noen større turnover i USIT enn vanlig.

Senteret har nylig gjennomført en kraftig omstilling, med etablering av en helt ny organisasjonsstruktur fra nyttår. Lederkabalen med tre nye underdirektører kom først på plass 1. august.

USIT-sjefen sier de i denne fasen har ventet med å lyse ut ledige stillinger til å se hvilke behov som kom ut av prosessen.

Før var vi veldig fokusert på teknologi og ikke så mye på hva brukerne er opptatt av. Frir til brukerne

Endringene har til hensikt å føre til bedre og raskere beslutninger i organisasjonen og bedre samarbeid på tvers. Han sier at endringene har vært gjennomført i godt samarbeid med de ansatte, fagforeningene og resten av universitetet.

– Tidligere var vi veldig fokusert på teknologi og ikke så mye på hva brukerne er opptatt av. Vi tror vi nå kan levere enklere og bedre tjenester enn før. Målet med omorganiseringen er en mer strategisk IT-virksomhet og en mer brukerrettet organisasjon, sier USIT-direktøren.

Ifølge Oftedal er de ansatte stort sett veldig fornøyd med restruktureringen, når vi spør om alt har gått etter planen. Han kan ikke se at reorganiseringen har skapt noen spesiell misnøye eller uro.

Modne for endringer

Før hadde de et titalls ulike, mindre seksjoner. Dette er nå i praksis forenklet ned til tre avdelinger: IT-drift, virksomhetstjenester og stab & støttefunksjoner.

– Vi var modne for [reorganisering] og har virkelig ønsket dette. Mitt inntrykk er at folk er veldig fornøyd, men de gjerne skulle sett at det gikk fortere. Det er alltid noen utfordringer i omstillingsprosesser, men i en organisasjon på over 200 mennesker hvor mange får nye ledere og vi endrer litt på oppgavene, og endrer oss fra å være veldig teknologiorientert til å bli mer en tjenesteleverandør, så synes jeg våre medarbeidere har taklet dette veldig bra.

Mandag 26. august utløper altså søknadsfristen til de 13 stillingene. Oftedal kunne ikke avvise at det senere kan bli behov for ytterligere rekruttering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.