KARRIERE

Hodene ruller i Skype

Toppledere sparkes, samtidig som Microsofts milliardkjøp er godkjent av FTC.

20. juni 2011 - 09:40

Onsdag i forrige uke meldte Skype Journal at seks toppledere i Skype har fått sparken: visepresidentene David Gurlé, Christopher Dean, Russ Shaw og Don Albert, samt markedssjef Doug Bewsher og personalsjef Anne Gillespie.

I et oppslag i dag, bekrefter Bloomberg at disse seks nå er ute av Skype, i liket med Qik-lederne Ramu Sunkara og Allyson Campa. Skype kjøpte Qik, en teknologi for video til mobil, i januar i år.

Bloomberg viser til ikke-navngitte kilder. Avgangene er ikke offisielt bekreftet av Skype, bortsett fra en kort innrømmelse av at «det er gjort noen endringer i ledelsen».

I mai varslet Microsoft at de har avtalt å kjøpe Skype for 8,5 milliarder dollar, deres største overtakelse noen sinne. Fredag ble det kjent at USAs handelstilsyn FTC (Federal Trade Commission) har godkjent kjøpet. Endelig godkjenning er avhengig av samtykke fra USAs justisdepartement.

Microsoft har tenkt å integrere Skype mot samhandlingsklienten Outlook, spillkonsollen Xbox, mobiloperativsystemet Windows Mobile og løsninger innen bedriftstelefoni.

Oppsigelsene av topplederne innebærer at deres aksjeopsjoner blir mindre verdt. Dette er sannsynligvis en tilsiktet virkning, heller enn selve motivet. Dagens Skype-eier Silver Lake, og flere av styremedlemmene, skal ha gitt uttrykk for klare oppfatninger om hvem av toppledelsen som bør sparkes. Silver Lake byttet ut forrige toppsjef Josh Silverman med Cisco-veteran Tony Bates i oktober i fjor. Bates har siden slitt med å stramme opp organisasjonen, kvitte seg med intern byråkrati og øke fornyelsestakten i tjenesten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.