BEDRIFTSTEKNOLOGI

Høgskolene velger Agresso

Agresso har fått ytterligere en millionkontrakt i offentlig sektor, denne gangen med Kirke-, Utdannings-, og forskningsdepartementet. Kontrakten som har et omfang på inntil 12,5 millioner omfatter levering av Agressos økonomistyringssystem til 32 offentlige høyskoler og høyskoleinstitusjoner.

Eirik Flaa
6. feb. 1997 - 18:30

Etter å ha gjennomført et pilotprsjekt med Høgskolen i Nord Trøndelag og Høgskolen i Agder, har Agresso nå endelig fått kontrakten om implementering av økonomistyringssystemer i 26 av landets offentlige høyskoler og 6 høyskoleinstitusjoner. Kontrakten er på 10 millioner kroner, hvorav 7 millioner er software. I tillegg har Agresso fått opsjon på senere leveranser på totalt 2,5 millioner.

Agresso er fra før sterkt inne på det i offentlig sektor, og dette blir ogå et av hovedsetsningsområdene til selskapet.

- Vi har 90 prosent markedsandel på denne type produkter i Norge, sier økonomideirektør i Agresso, Kjersti Halseth, til Digi:data. Hun legger ikke skjul på at det nære samarbeidet med Statens Datasentral (SDS) har vært mye av årsaken til suksessen i det offentlige markedet.

-Selv om SDS nå er et aksjeselskap har det fortsatt god kunnskap og gode kontakter i offentlig sektor, sier Halseth som også kan fortelle at innsatsen mot offentlige institusjoner også har gitt avkastning utenlands.

- Spesielt i sverige har vi gjort det bra. I tillegg har vi vist god fremgang i England, Frankrike og USA, avslutter Halseth.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.