Hold deg unna andres nakne koner

Antivirus-selskaper advarer nå mot en ny epost-orm som sletter windowsfiler. Vedlegget utgir seg for å være en film av noens nakne kone.

Datasikkerhetsselskapet Norman advarer mot nok en ny destruktiv epost-orm som sprer seg hurtig via Microsofts epost-program Outlook. Ormen har et vedlegg ved navn Naked Wife.

- Dette er en meget farlig orm, og vi har mottatt flere rapporter fra ulike steder i USA og Australia. Ormen er skrevet i Visual Basic 6 og vil forsøke å slette windowsfiler som gjør at operativsystemet må installeres på nytt for at maskinen skal virke. Ormen vil forsøke å slette *.com, *.exe, *.dll *.bmp, *.log and *.ini filer, opplyser selskapet i en melding.

Dersom vedlegget blir åpnet vil ormen via Outlook forsøke å sende seg selv til alle brukere og alle adresselister. Mens dette pågår vil det komme opp en flash-animasjon.

Ormen ankommer, ifølge Norman, som en e-post med følgende innhold:

Subject:

Fw : Naked Wife

Body:

> My wife never look like that! ;-)

Best Regards,

<Infected user>

Attachment:

NakedWife.exe

En regel som kan være grei å huske på (spesielt dersom du bruker Outlook) er aldri å åpne exe-filer du får som epost-vedlegg. Det samme gjelder vbs-filer, som også svært ofte inneholder virus.

Hovedregelen er: Ikke åpne filer du ikke vet hva er - selvom du får dem fra en du kjenner.

Til toppen