Holder årsaken til bank-havari hemmelig

EDB Business Partner har forklart i detalj hva som skjedde på Fellesdata, men Bjørn Trondsen vil holde rapporten hemmelig.

Akkurat hva som skjedde på EDB Fellesdata og EDB Teamco som kuttet forbindelsen til halvparten av Norges bankkunder blir kanskje aldri kjent. EDB Business Partner ASA offentliggjorde sine første rapport, men Kredittilsynet var ikke fornøyd med forklaringen og bad om en mer detaljert teknisk forklaring.


Ifølge kilder digitoday.no har snakket med vil svarene blant annet fortelle om hvor mange feilmeldinger operatørene på datasentralene klikket seg igjennom før man slettet de 280 harddiskene med kundenes kontoinformasjon.

- Vi har svart Kredittilsynet, men vil ikke offentliggjøre rapporten. Den vil avduke for mye av våre tekniske sikkerhetsløsninger, sier EDB Business Partner-sjef Bjørn Trondsen til digitoday.no.

Trondsen tviler også på at Kredittilsynet vil offentliggjøre svarene.

- Vi mottok rapporten i går kveld, men om den blir offentliggjort vet vi ikke før etter helgen, sier Tore Johan Berg, underdirektør i Kredittilsynet til digitoday.no.

Til toppen