Holder TV-serien varm på nettet

Den svenske TV-kanalen TV4 har for andre sesong på rad hatt suksess med det britiske konseptet "På rømmen". Mellom TV-programmene hver fredag stuper svenskene ut i kyberrommet på jakt etter flere rømlinger.

Den svenske TV-kanalen TV4 har for andre sesong på rad hatt suksess med det britiske konseptet "På rømmen". Mellom TV-programmene hver fredag stuper svenskene ut i kyberrommet på jakt etter flere rømlinger.

TV-programmet "På rymmen" har gått i et par sesonger på TV4 og skiller seg fra andre underholdningsserier ved at mye av handlingen utspiller seg mellom hvert program.

På Internett.

I korte trekk går serien ut på at "spanere" jakter på "rømlinger", og seriens publikum er også med på jakten. Programkonseptet stammer fra Storbritannia, hvor serien har gått flere sesonger, mens programmet går på andre sesongen i Sverige.

Fredager klokka 20:00 benker svenskene seg rundt TV-en og skal følge en "gjemsel-lek" som går direkte på skjermen. Men mellom hver fredag er aktiviteten høy på hjemmesiden til programmet.


Programmets nettsted inneholder blant annet siste nytt i jakten, man kan spre desinformasjon, fordype seg i programmets hovedpersoner, chatte og det finnes også et kart hvor man kan spore både rømlinger og spanere. Publikum kan også sende inn tips som blir lagt inn på kartet og som er tilgjengelig for alle brukere av nettstedet. - Publikum følger rømlingene som rapporterer direkte til Internett. Programmet var opprinnelig ikke tenkt med interaktivitet, men dette ble tilført senere, fortalte Alarik von Hofsten under en konferanse om digital-TV i forrige uke.


von Hofsten kunne fortelle at det er rundt 10.000 brukere inne på nettsidene ti minutter etter programmets slutt fredag kveld. Ved programmets slutt blir det opplyst at jakten fortsetter på nettet, og mange av seerne går da direkte på nettet.

To måneder etter forrige sesong var over, fortsatte aktiviteten på nettstedet i to måneder.

- Det viser at vi har skapt fans som er lojale. Og som TV-selskap er vi ute etter lojale seere, understreket von Hofsten.

Til toppen