Hollywood får tak i logger for piratserver

For trolig første gang har Hollywoods advokater fått tak i loggene til en global piratserver.

For trolig første gang har Hollywoods advokater fått tak i loggene til en global piratserver.

En rekke pirater har nå grunn til å være nervøse. Etterhvert som musikk- og filmbransjen fikk bremset og svekket kvaliteten på nettverk som Kazaa, hoppet mange over på det som skulle være sikrere nettverk, blant annet Direct Connect og Bittorrent.

Men nå viser det seg at Bittorrent ikke var så sikkert. I de siste månedene har politiet i en rekke land i en koordinert aksjon rammet en rekke av de sentrale Bittorrent-nettsidene som lar brukere legg ut og laste ned innhold.

Nå viser det seg at en av dem, LokiTorrent, baserte i Dallas, kan ha lagret logger som vil la amerikanske advokater spore opp mange brukere. En dommer avgjorde i går at nettsiden stenges og at serverloggene til tjenesten overlates til platebransjen, skriver Cnet.

Filmbransjeforeningen Motion Picture Association of America hevdet i gå rat loggene vil gi et veikart til andre som har brukt LokiTorrent. Advokatene skal nå se på loggen og vurdere hva de skal gjøre.

LokiTorrent hadde i oktober 2004 lenker til 30.000 filer med musikk, film, programvare og TV-programmer. Lokitorrent og andre slike nettsider har ikke de komplette filene på sine servere, men "torrents" - peker til hvilke brukere som har hvilke filer. Når man laster ned henter man så deler av filen fra flere brukere, noe som skal øke farten.

Det store spørsmålet er hva og hvor langt tilbake LokiTorrent har lagret. Filmbransjeforeningen konkretiserer ikke hva man tror man kan finne.

Det er mulig at loggene vil kunne vise hvem som i øyeblikket deler ut hva, men at man ikke får se historikken bakover.

Til toppen