Hollywood med storslipp av helaftens spillefilmer over nettet

Hollywood lanserer en bredbåndstjeneste som de håper skal tøyle den utberedte piratkopieringen av helaftens spillefilmer.

Hollywood lanserer en bredbåndstjeneste som de håper skal tøyle den utberedte piratkopieringen av helaftens spillefilmer.

Det er nok en stund til vi kan si adjø til videosjappa på hjørnet, ikke minst fordi DVD-formatet slår an i stor grad. Men nå står i hvert fall fem av de største filmsselskapene klar med en nedlastingstjeneste der de tilbyr helaftens spillefilmer for nedlasting over IP-nettet.

Wall Street Journal skriver at selskapet Movielink LLC eies av Sony Pictures Digital Entertainment, Warner Bros, Universal Pictures, Paramount Pictures og Metro-Goldwyn-Mayer. Det innebærer noen sorte hull i filmkatalogen siden Walt Disney og NewsCorp (Fox Studios) ikke er med i satsingen.

175 filmer, inkludert "Ocean's Eleven" og "A Beautiful Mind," vil være tilgjengelig for 24 timers utleie fra nettstedet. Movielink overlater til hvert filmselskap å prise filmene, ikke minst for å møte antitrust-påstander fra konkurrenter. Samtidig har filmselskapene valgt å forbeholde tjenesten for amerikanske brukere, delvis for å unngå en disputter med filmdistributører på den andre siden av Atlanteren.

En av Internett-konkurrentene, Intertainer med en gammel Hollywood-produsent ved roret, har stevnet både filmselskap og Movielink. Samtidig har han stengt sitt eget nettsted inntil han mener konfliktene med Hollywood er løst.

Les saken her:


Kundene vil måtte betale mellom 1.99 amerikanske dollar og 4.99 dollar for å laste ned filmene. Etter at bredbåndsbrukerne har betalt med, for eksempel kredittkort, har man 30 dager på seg til å se på filmen. Med en gang den er aktivert, kan den beholdes i 24 timer, skriver Wall Street Journal.

I konkurranse med de mange filutvekslingstjenestene, satser Movielink å ha en stabil tjeneste, kjapp nedlastingstid og bra kundeservice som skal dra kunder som ellers er frustrerte med den fragmenterte online-verden.

Tjenesten er kun forbeholdt amerikanske PC-brukere (ikke Mac-brukere). Nye filmer vil bli sluppet samtidig som de er tilgjengelig på betal-per-titt på TV, det vil si etter premieren på VHS/DVD.

Flere forsøk på tilbud av filmnedlasting over bredbånd har blitt gjort tidligere, blant annet av MGM i samarbeid med Microsoft.

Les saken her:


Til toppen