JUSS OG SAMFUNN

Hollywood-offensiv mot DVD-kopierer

Sju filmselskaper i Hollywook har gått sammen om et søksmål mot 321 Studios, selskapet bak et helautomatisk program for DVD-kopiering.

22. des. 2002 - 12:01
321 StudiosJon Lech Johansen

Les også

Filmindustrien drøyde til fredag 20. desember med å ta opp utfordringen. Da gikk sju filmselskaper i Hollywood sammen om et søksmål mot 321 Studios, der det heter at programvaren er ulovlig og påfører dem "alvorlig og iopprettelig skade". De ber retten øyeblikkelig pålegge 321 Studios om å sørge for at all omsetning av kopieringsprogrammene opphører.

321Studios hevdet i sitt utspill i april at de har designet sitt produktet med tanke på å "lære lovlige eiere av filmer på DVD hvordan de skal ta legitime sikkerhetskopier av innholdet av en DVD til eget personlig bruk.

Filmindustriens søksmål begrunnes med at 321 Studios bryter den kontroversielle loven DMCA - "Digital Milennium Copyright Act" - som fratar folk retten til å ta personlige kopier dersom det innebærer å bryte en digital kopisperre.

For en ukes tid siden ble det russiske selskapet ElcomSoft frikjent for beskyldninger om å ha brutt DMCA gjennom et program som brøt kopisperren til Adobes e-bokformat. ElcomSoft forsvarte seg blant annet med deres program utelukkende dreide seg om å ta personlige kopier.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.