Hollywood-skuespiller med opplæringsvideoer mot hacking

Skuespilleren Kevin Spacey (til høyre) skal samarbeide med beryktede Kevin Mitnick om opplæringsvideoer mot hacking.

USAs mest beryktede hacker, Kevin Mitnick, som slapp ut av fengsel for snart tre år siden på betingelse av at han ikke skulle røre en datamaskin, forhandler med skuespilleren Kevin Spacey (Oscar for hovedrollen i American Beauty) om en serie med opplæringsvideoer mot hacking.

Les også

Tidligere i høst stiftet Mitnick selskapet Defensive Thinking, som skal tilby tjenester og opplæring innen sikring av informasjon. Mitnicks fremste budskap, slik han også har beskrevet i høstens bok The Art of Deception, er at datasnoker er mer avhengige av sosial sjarm enn av teknologisk innsikt.


Hans nye selskap har allerede ferdigstilt en opplæringsvideo, Defensive Thinking 101, der man følger to crackere som systematisk vinner nøkkelansattes tillit og får kontroll over alt fra ledernes personlig e-post til femårige strategiplaner, uten at noen andre enn konkurrenten som de arbeider for, er klar over hva som skjer. Videoen følges opp av et opplegg der man diskuterer hvordan de to kunne ha vært avslørt.

Mitnick skriver på nettstedet til Defensive Thinking at denne første videoen inngår i en serie på mange opplæringsfilmer om informasjonssikkerhet.

Ifølge News.com forhandler Mitnick og Spacey om en avtale der de går sammen om et eget selskap for å produsere nye opplæringsvideoer om informasjonssikkerhet. Spacey var opprinnelig interessert i å lage en film om Mitnick, selv om en slik allerede er laget (se artikkelen fra mars 2000: Lunken mottakelse for omstridt hackerfilm).

Ideen ble skrinlagt inntil videre fordi Mitnick må vente i enda sju år før han har lov til å tjene penger på å fortelle sin egen historie. I stedet gikk Spacey med på en avtale der det opprettes et felles produksjonsselskap, Defensive Films, for å laget mellom tre og femten opplæringsvideoer. Avtalen skal være ferdigforhandlet, men ennå ikke underskrevet. Både Mitnick og Spacey vil ha korte opptredener i filmene.

Fra 21. januar 2003 opphører de strenge vilkårene for Mitnicks frigivelse fra fengsel, slik at han igjen kan håndtere en PC og sende og motta e-post direkte. Myndighetene er så overbevist om at Mitnick definitivt er avvendt med sin trang til å begå datainnbrudd, at han fikk tilbake lisensen som radioamatør, rett før jul. Om dette kan du lese mer på nettstedet til Mitnicks samboer. Darci Wood.

Til toppen