BEDRIFTSTEKNOLOGI

Holografisk lagring kommer før jul

Hitachi Maxell forbereder å lansere en holografisk lagringsenhet på 300 GB per skive – for bedrifter.

7. aug. 2006 - 15:05

Racet for å få ut enheter for holografisk lagring er blitt intensivert det siste året. I fjor kom det flere løfter om at en kommersiell lansering ville skje i år. Ifølge et intervju som en markedsdirektør i Hitachi Maxell har gitt til blant andre ExtremeTech, vil det skje i løpet av november eller desember.

    Les også:

Teknologien er utviklet av Hitachi Maxell-selskapet InPhase Technologies. Skivene er på størrelse med en CD eller en DVD. I første omgang vil kapasiteten per skive være 300 GB. Målene er skiver på 800 GB i 2008, og 1,6 TB i 2010.

Hver skive vil koste et sted mellom 120 dollar og 180 dollar, og spilleren vil komme på 15 000 dollar. En skive kan bare skrives til én gang, og dataene kan ikke overskrives.

Det dreier seg med andre ord om utstyr beregnet på mediebedrifter og andre med spesielle behov for dataarkivering. To pilotprosjekter er nevnt i intervjuet: Pappas Broadcasting i Reno (delstaten Nevada) og Turner Broadcasting.

Dersom Maxell lykkes på bedriftsmarkedet, kan neste skritt være forbrukerenheter på størrelse med et kredittkort eller et frimerke, med kapasiteter rundt 100 GB.

For dataarkivering arbeider Maxell også med å utvikle et alternativ, der ti ekstratynne DVD-skiver – hver på 92 mikrometer – stables oppå hverandre i en spesiell kassett. En slik kassett vil tilby en samlet kapasitet på rundt 940 GB.

Det er ikke oppgitt noe tidsplan verken for kassetten eller for forbrukerutgaven av holografisk lagring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.