JUSS OG SAMFUNN

Homo-portal presenterer refusert teaterbok

Den ferske homoportalen Radiator.no har fått tre refuserte kapitler fra Nils Johan Ringdals nyeste bok om Nationalteateret. Nettstedet hevder at Gyldendal Forlag ikke turde å trykke de tre kapitlene.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. okt. 2000 - 16:20

- Vi syntes dette var litt moro, sier Rolf Angeltvedt som er prosjektleder for den ferske homoportalen Radiator. De tre refuserte kapitlene har portalen fått fra forfatter og historiker Nils Johan Ringdal. Ringdal er selv homofil og ville støtte det ferske nettstedet.

Ringdals bok om Nationalteateret har vakt oppsikt. Radiator hevder på sine nettsider at dette er kapitler som forlaget Gyldendal Norsk Forlag ikke turde å trykke, noe forlagssjef Geir Mork i Gyldendal benekter ovenfor digitoday.no. Han vil ikke kommentere om kapitlene er Ringdals eller forlagets eiendom, men ble overrasket da han hørte at kapitlene nå hadde havnet på nettet.

- Vi har ikke tatt stilling til om dette er bra eller ikke, sier Angeltvedt til digitoday.no. Han sier at dette var kapitler som ikke ble tatt med på grunn av at innholdet i boken måtte slankes. Det var også et mektig bokverk som ble utgitt av Ringdal.

Angeltvedt sier at Radiator siden starten onsdag har vært en stor suksess, og han håper på at de refuserte kapitlene kan bidra til å kreere større interesse for portalen.

- Det er svært mange portaler for homofile per i dag, men jeg tror det er plass til mange, sier Angeltvedt til digitoday.no. Han forteller at nettsiden allerede på sin første dag har hatt 44.000 visninger og har samlet seg 630 registrerte brukere.

- Jeg tror homofile som målgruppe er svært interessant for annonsørene. Homofile har god økonomi, ingen barn. Samt at de går ofte på restaurant, reiser mye og kjøper mer. Men det er også en svært krevende gruppe, sier Angeltvedt til digitoday.no.

Nils Johan Ringdal var ikke tilgjengelig for kommentar, da han er på vei til Jakarta, Indonesia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.