BEDRIFTSTEKNOLOGI

Høns i revehiet

Sara Norbel og Marine Andersson er blant de få jentene som har tatt veien til årets data Gathering på Hamar. De to jentene, som har reist helt fra sitt hjemsted i Sverige for å delta, inrømmer at det ikke bare er datamaskinene som frister.

Eirik Flaa
1. apr. 1997 - 01:00

Selv om arrangørene er storfornøyd med årets kvinnedeltakelse, er det overveldende flertall av deltakerne på Gathering 97 gutter. Blant de få jentene som har funnet veien til Hamar i påsken finner vi Sara Norbel og Marine Anderson, som attpåtil har reist helt fra Sverige.

- Det sosiale er klart det viktigste, repliserer Sara på spørsmål om hvorfor hun ikke tilbringer påskeferien fjellet som andre siviliserte.

- Jeg har fått mange venner på nettet som jeg nå får muligheten til å treffe, sier hun og forklarer at det ikke er plagsomt med det store flertallet av gutter.

- Min forrige kjæreste var engasjert i data, jeg har med andre ord ingen fordommer mot gutter med data som interesse, sier Sara som forklarer at selv om det ble slutt med kjæresten er hun fortsatt glad i datamaskinen.

- Det er først og fremst Amiga jeg er interressert, men her er det mest PCer, sier hun og forklarer at hun tidligere har vært med på flere demo-konkurranser på amiga. I år har hun likevel holdt seg borte, og hun inrømmer en viss frykt for å delta i konkurranse med nord-europas "demo-elite"

- Det er veldig mange flinke her. Det blir knallhard konkurranse, sier Sara.

Kummerlige forhold

De fleste deltakerne på Gathering bor og sover i Vikingskipet, hvilket også er tilfellet for Sara og Marine.

- Vi sover der borte, sier de to og peker på en tribunebenk noen meter unna.

- Det foregår noe døgnet rundt her, så så komforten er ikke så nøye, avslutter Sara og Marine.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.