BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hood ut av WebCom

18 april sa Rune Semundseth opp sin stilling i WebCom AS, et selskap han selv startet. De nye eierne fra Hood Invest mente han krevde for mye i lønn og aksjeandeler. Men Semundseth slo tilbake: Han solgte leiligheten, hentet inn en ekstern investor, samt storebror Bjørn, og kjøpte Hood ut av selskapet.

Pål Leveraas
21. mai 1997 - 12:07

- Og nå har jeg fått den stillingen jeg ønsket meg hele tiden, sier Semundseth.

Han er nå markedssjef i selskapet. Ny administrerende direktør er storebror Bjørn Semundseth.

Brødrene Semundseth eier nå litt over 50% av selskapet. Øvrige ansatte eier 25%. Resten eies av investoren Ulf Leinebø.

WebCom ble startet på restene av gamle SiO Data, hvor begge Semundseth-brødrene arbeidet. SiO Data ble solgt til Computerland, mens de ansatte gikk til WebCom. De avhoppede Santech-grunderne som hadde startet Hood Invest investerte i WebCom. Senere investerte Hood også i Mefjorden AS, startet av Morten Lie. Det viste seg snart at de to selskapene hadde strategier som var på kollisjonskurs med hverandre.

- Begge satset på intranett mot bedriftsmarkedet, sier Bjørn-Erik Tholfsen i Hood, som satt som styremedlem i begge selskapene.

- Vi valgte å konsentrere oss om Mefjorden AS. Det kan nok sies å ha vært et valg mellom personene Morten Lie og Rune Semundseth, eller snarere mellom hvem som har vist til noe tidligere og hvem som har det beste konseptet idag. Vi valgte å gå ut av WebCom fremfor å få en konflikt om noen måneder.

Hood tapte ikke særlig penger på transaksjonen. Initiell investering var på ca 1,6 millioner kroner, og de ansatte og Leinebø betalte litt mindre for å få det tilbake. I Mefjorden AS har Hood investert vel tre millioner kroner, og eier 24%.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.