Hopper av Telenors Asia-satsing

Telenors regiondirektør i Asia, Knut Reed har meldt overgang til et nytt satellittselskap som skal etableres av nederlandske KPN og australske Telstra.

Telenors regiondirektør i Asia, Knut Reed har meldt overgang til et nytt satellittselskap som skal etableres av nederlandske KPN og australske Telstra.

Telenors regiondirektør i Asia, Knut Reed, hopper over til nederlandske KPN og australske Telstras nye joint venture for mobile satellittjenester. Dette er ikke en ukjent bransje for Reed som før han dro til Singapore i 1998 for å lete etter selskap Telenor kunne kjøpe seg opp i, var administrerende direktør i Telenor Satellite Services i tre år.

Det var før jul at KPN og Telstra bestemte seg for å fusjonere sine satellittaktiviteter i et nytt joint venture der KPN eier 65 prosent og Telstra resten. De to selskapene er i dag markedsledere på denne type tjenester og det nye joint venturet vil se dagens lys i løpet av våren, med hovedkontor i Haag.

Telenor mister dermed lederen for sin nye Asia-satsing. Reed har i snart to år lett etter nye Telenor-prosjekter i Asia med base i Singapore, noe som blant annet førte til oppkjøp av 30 prosent i det malaysiske tele og mobilselskapet DiGi Telenor i oktober i fjor for nærmere 1,6 milliarder kroner. Reed jobber for tiden i ledelsen i det nye teleselskapet, i hvert fall fram til 1. april da han slutter.

Da overtar Stein Hansen Reeds stilling i DiGi Telenor. Hansen har de siste tre årene arbeidet i Viag Interkom der han har vært med på en rekordartet utrulling av selskapets mobilnett som har fått én million kunder etter vel ett års drift. Hansen ble i 1996 rekruttert til Telenor Mobil fra NetCom for overta sjefsstillingen i det da planlagte Telenor Mobilnett, som senere ble skrinlagt.

Til toppen