Hopper fra Norman til dansk konkurrent

Norman mister sin nordiske produkt- og markedssjef til konkurrenten Virus112 i Norge.

Norman mister sin nordiske produkt- og markedssjef til konkurrenten Virus112 i Norge.

Den danske leverandøren av antivirus, Virus112, etablerer et eget norgeskontor 1. juni, på Økern i Oslo. Det er Frode Lein Sørbø, tidligere nordisk produkt- og markedssjef i Norman, som skal lede Virus112 Norge.

Virus112 ble etablert i 2000 i København, og har ifølge Sørbø 300 til 500 norske kunder, hovedsakelig små og mellomstore bedrifter.

To nordmenn bosatt i København har i over tre år bearbeidet det norske markedet, og har erfart at det er gode muligheter for å gjøre butikk i Norge.

– Vi skal doble omsetningen og vokse med seks nye personer, hovedsaklig innen salg og førstelinjesupport, sier Sørbø til digi.no.

– Vi har stor tro på at vi skal lykkes med vår visjon om å bli størst på sikkerhetsløsninger innenfor virus, ondsinnet kode og uønsket e-post innen Norden, forteller han.

Han vil ikke ut med hva selskapet har omsatt i Norge fram til nå, men sier selskapet tjener gode penger i Norge. Blant referansekundene i Norge er Lyse Energi, Hurtigruta og Fagbokforlaget.

Måten Sørbø skal tjene penger på er å tilby bedriftsløsninger som inkluderer et minimum på fem antivirusmotorer fra forskjellige selskaper.

Tjenestene er ikke låst til noen bestemt antivirusteknologi, og er i tillegg lett å administrere. Alt fjerndriftes fra København. Sikkerhetsløsningen betales ut fra antall brukere, det vil si antall e-postadresser i bedriften. Driftssenteret skal ifølge Sørbø være sertifisert av Politiets etterretningstjeneste i Danmark.

Til toppen