Hopper på nye Windows-løsninger

Norske utviklere prioriterer å være tidlig ute med å bruke ny Microsoft-teknologi.

Hopper på nye Windows-løsninger

Norske utviklere prioriterer å være tidlig ute med å bruke ny Microsoft-teknologi.

I en artikkel tidligere denne uken skrev digi.no om en undersøkelse som fortalte at et stort flertall av amerikanske Microsoft-fokuserte utviklere ikke ser seg tjent med å lage programvare til bare Windows Vista.

Noen lignende undersøkelse er ikke blitt offentliggjort i Norge i det siste, men Petter Merok, direktør for teknologiutvikling i Microsoft Norge, forteller til digi.no at norske programvarehus generelt er ivrige etter å ta i bruk de nyeste løsningene fra Microsoft.

- Alle de fem største programvarehusene i Norge leverer allerede løsninger på nye teknologier som .NET 3.0, Office 2007, også videre. Men også de 12 neste selskapene på listen jobber eller har jobbet aktivt med utvikling med disse teknologiene, sier Merok.

- En stor overvekt av programhus i Norge opererer på .NET 3.5, forteller Merok og nevner selskaper som Mamut og Superoffice.

- Tiden fra lansering til kundeprodukter er veldig kort sier Merok, som påpeker at .NET 3.5 først ble tilgjengelig i fjor høst.

Petter Merok
Petter Merok

Når det gjelder bruken av Vista-spesifikke teknologier som Aero og Virtual Folders, mener Merok at utfordringen for programvarehusene er å finne ut hva som driver markedet framover. Man skal være ganske ledende i sin nisje for å ta i bruk løsninger som krever ekstra investeringer fra kundene.

- Mange programvarehus i Norge, men ikke alle, er i en posisjon hvor de kan drive fram en endring. Det er en tøff situasjon å være i, og kundegrunnlaget må være på et visst antall prosent før dette kan gjøres, sier Merok.

Merok mener at en del store bedrifter har et IT-regime som gjerne vil bevare det eksisterende, og dermed setter foten ned for utrulling av nyere .NET-utgaver på bedriftenes maskiner.

- Jeg tror dette vil komme til å endre seg framover. Det er mye innebygd treghet, men blant annet Gartner peker på et stigende ønske i bedrifter om fortløpende å kunne komme med nyheter og forbedringer for brukerne. Dette gjelder også støtte for Web 2.0-løsninger.

- Det er utrolig mye som skal løses, og nesten ikke folk - En av utfordringene til programvarebransjen i Norge i dag er at man har for mye å gjøre i forhold til antallet utviklere. Det er utrolig mye som skal løses og nesten ikke folk. Da er en sterk plattform som tar hånd om sikkerhet og annen tidkrevende utvikling viktig for å frigjøre utviklere til å gjøre den øvrige, mer kreative delen av arbeidet.

- Norge er langt framme på teknologi. Vår konkurransefordel er å komme med løsninger, framfor å være billige på pris, mener Merok.

    Les også:

Til toppen