MOBIL

Årets største debatt om vår viktigste infrastruktur

Hør den 45 minutter lange debatten om sikkerheten i kommunikasjonsnettene fra høstens Inside Telecom-konferanse.

Sikkerhetsdebatten under Inside Telecom-konferansen 21. november hadde seks paneldeltakere (fra venstre): Kjell Grandhagen, Olav Lysne, Elisabeth Aarsæther, Tore Larsen Orderløkken, Roar Thon og Hanne Tangen Nilsen. Ordstyrer Varog Kervarec sitter med ryggen til.
Sikkerhetsdebatten under Inside Telecom-konferansen 21. november hadde seks paneldeltakere (fra venstre): Kjell Grandhagen, Olav Lysne, Elisabeth Aarsæther, Tore Larsen Orderløkken, Roar Thon og Hanne Tangen Nilsen. Ordstyrer Varog Kervarec sitter med ryggen til. Stig B. Fiksdal
Varog KervarecVarog KervarecFagredaktør
20. des. 2018 - 20:21

Ett av temaene for Inside Telecoms halvårlige konferanse 21. november, var sikkerheten i norske, elektroniske kommunikasjonsnett.

Sentralt i debatten sto spørsmålet om påliteligheten ved kinesiske leverandører og utstyret de leverer. Slikt utstyr finnes i både mobilnettene og bredbåndsnettene vi bruker til daglig. 

I tiden etter konferansen har debatten rast i internasjonale medier, og spørsmålet presser seg stadig høyere opp på agendaen også her hjemme: Utgjør Huawei en sikkerhetsrisiko for den vestlige verden? 

Deltakerne i debatten er blant de aller fremste ekspertene på spørsmålet her til lands. Tung akademisk kompetanse satt side om side med den tidligere lederen for den militære etterretningstjenesten, sektormyndigheten (Nkom), sikkerhetsmyndigheten (NSM), infrastruktur-eieren (Telenor) og den kinesiske leverandøren (Huawei).

I disse dager vurderer regjeringen å legge føringer på netteiernes innkjøpsvalg. Idet vi går ut av 2018 er det ingen som ennå vet akkurat hva dette betyr. I påvente av fasitsvaret er det bare å fylle på med kunnskap.

 Vi gjør oppmerksom på at artikkelen og podkasten er åpen for alle og dermed kan deles fritt.

Tablået var ypperlig, og debatten ble deretter. Nå er den også tilgjengelig for dem som ikke var til stede. På bildet: Elisabeth Aarsæther (Nkom), Tore Larsen Orderløkken (Huawei) og Roar Thon (NSM). <i>Foto:  Stig B. Fiksdal</i>
Tablået var ypperlig, og debatten ble deretter. Nå er den også tilgjengelig for dem som ikke var til stede. På bildet: Elisabeth Aarsæther (Nkom), Tore Larsen Orderløkken (Huawei) og Roar Thon (NSM). Foto:  Stig B. Fiksdal
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.