JUSS OG SAMFUNN

Hør Jørgen Juve på nett

Fotballspiller og storscorer Jørgen Juve, mest kjent fra bronselaget i 1936, kan nå høres på den nye Internett-tjenesten til Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Biblioteket har lagt ut 403 radioprogram fra tidsrommet 1942-1947 innspilt ved den norske ambasssaden i New York.

Herman Berg
2. apr. 1997 - 17:30

De fleste programmene som Nasjonalbiblioteket har samlet er på engelsk og består både av musikkprogram, hørespill og nyheter fra motstandskampen under Andre Verdenskrig. I studio var det alt fra fotballspillere, nobelprisvinnere og kongelige til politikere, flygere, sjøfolk og motstandsfolk generelt.

Programmene ble laget av det norske informasjonskontoret ved ambassaden i New York. Programlederne scorer høyt, både Jørgen Juve og Arne Skouen intervjuet noen av kjendisene som budre være nokså familiære også i dag: Kong Haakon, Kronprins Olav, Kronprinsesse Märtha, Høyre-politiker C.J. Hambro, oppdager Thor Heyerdahl og forfatter Sigrid Undset.

Mac- og PC-brukere med modem kan bruke RealAudio for lytting på programmene som ligger under tjenesten "The Spirit of The Vikings". Innslagene er opptil 15 minutter lange, og det er mulig å søke i en katalog på stikkord om man er interessert i spesielle personer eller tema.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.