Hør Whoopi Goldbergs 3,5 timers Oscar-komedie

Natt til mandag går Hollywood nok en gang av skaftet: er du natteravn får du sannsynligvis like mye utbytte av å se komiker Billy Crystal på TV mens du hører Whoopi Goldberg prate sammenhengende stand-up-radio via web.

Natt til mandag går Hollywood nok en gang av skaftet: er du natteravn får du sannsynligvis like mye utbytte av å se komiker Billy Crystal på TV mens du hører Whoopi Goldberg prate sammenhengende stand-up-radio via web.

Det er som den gang de fotballfrelste fikk mer underholdning av å høre Bjørge Lillelien kommentere via radioen, mens du så på fotballkampen på TV. Er du oppe i natt for å se på direkteoverføringen på TV, kan du likeså godt ha PC-en på samtidig:

Komediennen Whoopi Goldberg har til hensikt å underholde deg i tre og en halv time under utdelingen. På den nystartede, personlige webtjenesten www.whoopi.com kan du høre (men ikke se) Goldberg fra 20.00 - 23.30 EST, det vil si 03.00-06.30 om natten norsk tid (før 5. april er det syv timers forskjell til østkysten av USA)

Ifølge Newsbytes viser en undersøkelse at 55 prosent av amerikanske internettbrukere kommer til å la PC være PC og la det gode gamle TV-apparatet få en kort renessanse søndag kveld. Men verken Goldberg eller det børsnoterte internettselskapet RealNetworks har til hensikt å la TVen stjele hele showet.

Dermed satser de på skikkelig konvergens ved å invitere de tradisjonelle nettbrukerne til å kjøre datamaskinen på samtidig med TV-overføringen. Én av grunnene til at Goldberg ikke ville ha bildet sitt på PC-skjermen var at hun mente det kunne bli noe kjedelig å se henne sitte i en sofa og prate i flere timer.

Dermed vil Goldberg kun bruke kjeften til å gjøre all mulig dævelskap for å ta luven fra sin komikerkonkurrent Billy Crystal som skal lede showet i Los Angeles Shrine Auditorium. Det er det Disney-eide kringkastingsselskapet ABC som har TV- og Internett-rettighetene til arrangementet. Vil du ha et innblikk prisutdelingen, kan du logge deg på www.oscar.com.

Det er svært sannsynlig at Crystal vil gjøre mye ut av at Oscar-statuettene inntil mandag for én uke siden var forsvunnet. De ble stjålet av dem som skulle frakte statuettene til åstedet for utdelingen. Statuettene ble funnet på en søppeldynge i Los Angeles bak et supermarked i Koreatown. Funnet av 52 av de 55 statuttene overskygger nesten all forhåndsomtalen av filmstjernene i amerikanske medier.

Mannen som fant nesten alle de stjålne statuttene er naturligvis æresgjest ved arrangementet. Den 61-årige sjefen for søppeldyngen i Koreatown, Willie Fulgear - en mann som over natten ble over 300.000 kroner rikere - er den egentlige helten for alle som i år kommer til å motta priser, utmerkelser og statuetter.

Til toppen