Hordaland flytter innkjøp til nettet

Hordaland Fylkeskommune velger som første fylkeskommune i Norge et Internett-basert innkjøps- og logistikksystem. Løsningen blir en av de største e-handelsløsningene i Norge og skal på sikt håndtere et innkjøpsvolum på 2 milliarder kroner.

Hordaland Fylkeskommune velger som første fylkeskommune i Norge et Internett-basert innkjøps- og logistikksystem. Løsningen blir en av de største e-handelsløsningene i Norge og skal på sikt håndtere et innkjøpsvolum på 2 milliarder kroner.

Hordaland Fylkeskommune er først ut med å implimentere en nettbasert innkjøpsløsning. Fylkeskommunens egne analyser estimeres besparelsen ved bruke dette systemet til flere titalls millioner kroner.
Les mer om offentlige e-planer:
E-handel kan gi enorme kostnadskutt
Det er Stavangerselskapet ADB Systemersom fikk den store kontrakten. Det er selskapets produkt ProcureMate som vil bli implimentert. Dette er ifølge selskapet en komplett løsning for innkjøp, vedlikehold og logistikk, som gjør det mulig for brukeren å koble seg på markedsplasser, samt utnytte rammeavtalene til fulle.


Jan Edvin Pedersen, administrerende direktør i ADB Systemer, mener kontrakten selskapet har gjort med Hordaland Fylkeskommune åpner helt nye muligheter for selskapet.

- ADB har konsentrert seg innenfor software for olje- og gasssektoren. På - 90 tallet bygget vi oss opp innenfor logistikk- og vedlikeholdssystemer, sier Pedersen. Selskapet har lenge vært ledende innenfor Enterprice Asset Managment.

Bakgrunnen for produktet som selges til Hordaland Fylkeskommune kommer fra oljesektoren, hvor behovet for optimaliseing og kostnadskutt har stått i høysetet. Etter kontrakten med fylkeskommunen håper selskapet på å komme seg inn i andre markeder enn olje og gass.

- Det er de største selskapene som vil spare mest på en slik procurement-løsning vi tilbyr, sier Pedersen til digi.no.

Pedersen mener at slike systemer kan spare det offentlige for flere milliarder kroner årlig.

I første omgang skal Hordaland Fylkeskommune benytte ADB's løsninger i forbindelse med innkjøp innen skole- og helsesektoren, samt fylkesadministrasjonen. Systemet vil håndtere fylkeskommunens rammeavtaler, og de ansatte vil via Internett gis tilgang til å kommunisere direkte mot utvalgte leverandører.

- Besparelsene for fylkeskommunen vil komme gjennom redusert tidsforbruk , bedre arbeidsflyt, automatisert oppgjør, større disiplin til å bruke inngåtte rammeavtaler og bedre priser, sier spesialkonsulent Rolf Solheim ved Hordaland Fylkeskommune i en pressemelding. Solheim var ikke tilgjengelig for en kommentar da digi.no forsøkte å få kontakt.

Til toppen