Høring om etiske regler

Klokken ni i dag arrangeres det et høringsseminar om etiske regler for Internett som er utarbeidet av Internett Etisk Råd.

Klokken ni i dag arrangeres det et høringsseminar om etiske regler for Internett som er utarbeidet av Internett Etisk Råd.

Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL) tok i fjor initiativ til opprettelse av et Internett Etisk Råd som skal holde aktørene på nettet i tømme. Rådet ble formelt oppnevnt i november 1997 og ledes av advokat Steingrim Wolland.

I rådet sitter også forsker Andreas Galtung fra Institutt for Rettsinformatikk, generalsekretær Per Morten Hoff i KDL, redaktør Arne H. Krumsvik i Dagbladet: på nettet, teknisk redaktør Pål Leveraas i digi.no, redaktør Per A. Borglund i Scandinavia Online (SOL), advokat Hans Erik Johnsen i Telenor og avdelingsdirektør Tore i Statens Filmtilsyn.

Det er kommet inn en mengde høringer fra ulike instanser og organisasjoner i forbindelse med høringen som ble avsluttet 15. september. I dag fra klokken ti til tolv arrangeres det et høringsseminar i KDLs lokaler i Drammensveien 30.

Det er KDL som finansierer utviklingen av organet som over tid skal bli selvfinansierende og frittstående. Rådets mandat har vært å lage et utkast til regler og finne en organisasjonsform.

Blant annet foreslår rådet det kontroversielle at "åpenbare og grove rettsbrudd" gir aksessleverandøren og vert rett til å stenge en nett-tjeneste. Se det komplett forslaget under relaterte nettsteder i høyre margen.

Til toppen