BEDRIFTSTEKNOLOGI

Høring om personvern på Internett

I forrige uke lanserte Netscape og 60 medspillere et forslag til personvernstandard på Internett kalt "Open Profiling Standard". Neste uke arrangerer USAs handelsdirektorat FTC en høring om dette og to alternative forslag, hvorav et er støttet av Microsoft.

Eirik Rossen
4. juni 1997 - 18:39

FTC (Federal Trade Commission) har varslet bransjen at de må komme med egne tiltak for å avverge offentlig inngrepen for å sikre bedre personvern enn på dagens Internett. Men de tre alternative forslagene tyder på at det kan ta en stund før bransjen finner fram til en felles ordning.

Netscapes OPS (Open Profiling Standard) er gjennomgått i digi-artikkelen "Kontroll over personopplysninger" fra 29. mai (se peker øverst til høyre).

Microsoft har valgt å støtte P3 eller Platform for Privacy Preferences utarbeidet av Internet Privacy Working Group og fremmet av World Wide Web Consortium (W3C). Microsoft og W3C får følge av Center for Democracy and Technology. Dette forslaget bygger på Platform for Internet Content Selection. Hensikten med P3 er det samme som for OPS: At brukeren selv skal gis adgang til å bestemme hvor mye informasjon et websted skal kunne samle om henne.

Det tredje forslaget stammer fra et initiativ med opprinnelse i EFF (Electronic Frontier Foundation), kalt eTRUST. Ideen her er at websteder blir med på et sertifiseringsprogram som forplikter dem til å informere besøkende om hva slags informasjon de samler inn og hva de akter å gjøre det. Deltakende websteder skal utsettes for jevnlig granskning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.