- Hos oss er nerd et hedersbegrep

Linpro-sjef Trond Heier rister på hodet av nerdemobberne. Nerdene er best, mener han.

- Hos oss er nerd et hedersbegrep

Linpro-sjef Trond Heier rister på hodet av nerdemobberne. Nerdene er best, mener han.

Miles-sjef Bjørn Semundseth klarte å erte på seg mange digi-lesere da han for to uker siden uttalte at selskapet sier nei til IT-nerder som ikke liker å prate med folk.

    Les også:

- Dette er bare tull, uttaler administrerende direktør Trond Heier i Redpill Linpro til digi.no.

Linpro ble i våres kjøpt opp av svenske Redpill som har ført selskapet opp blant Europas største virksomheter innen fri programvare.

Selskapet består i dag av 120 ansatte, hvorav 80 klassifiseres som renspikkede nerder. I tillegg skal Redpill Linpro ansette 50 glade nerder til.

- Hos oss forbinder vi nerder med dyktige mennesker som har spisskompetanse på sitt felt. Vår erfaring er at stort faglig engasjement ikke går på bekostning av andre egenskaper, sier Heier til digi.no.

Nerdebegrepet fikk en oppgradering under en firmafest, der begrepet UFE ble lansert. Det står for usedvanlig faglig engasjert, og det er det Heier forbinder med nerder.

- Våre teknologer tenker ikke på klokka når de jobber, men fortsetter å teste ut løsninger både på kvelden og nattetider. Dette kan umulig være annet enn positivt for bedrifter.

Heier mener dessuten nerdebegrepet gjelder alle typer jobber - ikke bare teknologer. Linpro har blant annet en markedssjef med doktorgrad i markedsføring. Hun går under betegnelsen markedsnerden.

- Vi rater ikke noen typer personlige egenskaper eller kompetanse over andre. Det er hele pakka som teller og vi kommer til å fortsette å ansette engasjerte, framragende fagfolk, lover Heier.

Og nerdene er alt annet enn ensidig. En av dem har lidenskap i japanske tesermonier, en annen i kampsport og en tredje i brettspill. De fleste er dessuten familiemennesker og klarer fint å koble av med andre verdier enn jobben, forsikrer Heier.

Linpro startet opp i 1995. I fjor omsatte selskapet for 79,5 millioner kroner og endte med fire millioner kroner på bunnlinjen.

- Norge er så opptatt av å ta gull, men dette synes å begrense seg til idretten. Hvorfor i all verden kan vi ikke bli en gullnasjon på fag. Vi burde få en eliteskole for IT-nerdene, foreslår Heier.

    Les også:

Til toppen