Høster rekordbonuser etter kanonår

De ansatte i konsulent-selskapet Kantega får nå en rekordbonus i fanget.

De ansatte i konsulent-selskapet Kantega får nå en rekordbonus i fanget.

Konsulentselskapet Kantega har siden oppstarten vært er en ansatteid bedrift, hvor de ansatte har hatt jevnstore eierandeler. Denne eiermodellen har åpenbart gir gode resultater både for bedriften og hver enkelt ansatt. Fjoråret ble det beste året noensinne.

- Hver av de ansatte som startet bedriften vil tjene over 150 000 kroner før skatt i tillegg til sin ordinære lønn, i form av utbytte og verdiøkning på eierandel, forteller Kantega-sjef Jon Øyvind Eriksen.

Han mener det å være medeier i sin egen bedrift gir økt innflytelse, og man får direkte andel i overskuddet man er med på å skape.

Kantegas strategi er nettopp å vokse organisk gjennom nyansettelser. Antall fast ansatte økte med 15 prosent, og Kantega har nå 60 ansatte. Kantega ser positivt på utsiktene for 2007. Selskapet skal ansette flere IT-spesialister som systemutviklere og prosjektledere.

Disse vil også etter en stund tilbud om å bli medeiere, og få ta del i verdiskapningen i den ansatteide bedriften.

Kantega oppnådde en omsetningsvekst i 2006 på 25 prosent sammenlignet med året før, og en driftsmarginen på 15 prosent. Egenkapitalandelen er økt til 61 prosent.

Kantega står bak id.kantega som er blitt Nordens ledende sikkerhetsportal målt i antall potensielle brukere. Sikkerhetsportalen id.kantega har støtte for sikker identifisering og digital signatur med eID-løsningene i Norge, Sverige og Danmark. Den internasjonale lanseringen av sikkerhetsportalen id.kantega er allerede kostnadsført fullt ut i 2006-regnskapet.

Flere av Kantegas kunder vant priser for sine løsninger i 2006. Komplett ble kåret til årets nettbutikk på IT-tinget 2006, og Kommunenes Sentralforbund kåret Trondheim kommune til Norges beste eKommune.

Omsetningen vokste fra 38 til 47,6 millioner kroner fra 2005 til 2006, og resultatet før skatt vokste fra 2,5 til 7,2 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Til toppen